Neve

Kaukolämpö

Kesä on rakentamisen aikaa! Ole ajoissa!

Oletko rakentamassa kesän aikaan ja haluat paikallisen, edullisen ja toimitusvarman kaukolämmön? Tilaa liittymäsi viipymättä, sillä rakentamisen ruuhka-aikana toimitukset voivat venyä. Normaalisti Aulis-kaukolämmön toimitusaika on vähintään kaksi kuukautta, mutta ruuhka-aikoina yleensä pidempi.

Lue lisää liittyjän ohjeista ja tilaa liittymäsi! 

Vanhoille kiinteistöille tarjoamme kaukolämpöä vuosittain 30. huhtikuuta saakka. Nyt myynnissä ovat kesän 2017 liittymät. Uudisrakennuksiin voimme toimittaa liittymän myös 1.5. jälkeen, mikäli ne sijaitsevat lämpöverkon kattavuusalueella. Niidenkin liittymisjohdot rakennamme kesäaikana, mikäli suinkin vain on mahdollista. 

Tarjoamme laadukkaita ja ammattitaidolla toteutettuja lämmitysratkaisuja yksityishenkilöille, yrityksille, kiinteistöyhtiöille sekä julkiselle sektorille. Jos et ole varma kuuluuko kiinteistösi kaukolämmön toimitusalueeseen, voit tiedustella asiaa puhelimitse numerosta 016 331 6500. Napapiirin Energian ja Veden kaukolämmön laskutukseen ja asiakkuuksiin (mm. lämpöliittymien siirrot) liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä samaan numeroon 016 331 6500 tai netin kautta asiakaspalvelu@neve.fi.

AULIS-kaukolämpö

Kaukolämpöä luotettavasti ja edullisesti

AULIS on edullinen kaukolämmön palvelupaketti, joka sisältää liittymän, asennuksen, huollon ja joustavan rahoituksen. AULIS on toimintavarma, turvallinen ja huoleton kaukolämpöratkaisu, joka soveltuu niin saneeraus- kuin uudiskohteisiin. Valitse Sinulle sopivimmat AULIS-palvelut tai vaikka koko paketti.

Ota yhteyttä, kerromme lisää!
Puh. 016 331 6500
asiakaspalvelu@neve.fi

Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia
Kaukolämpötalossa on mukava asua. Kaukolämpöasiakas on kaukolämpöön liittyessään tehnyt tietoisen ympäristöteon. Kaukolämmitys tuotetaan suurissa yksiköissä, jolloin säästyy polttoaineita verrattuna siihen, että jokainen talo lämmittäisi omilla lämmityslaitteillaan. Asuinympäristön viihtyvyys lisääntyy, kun haitalliset päästöt vähenevät.

Lämmitysmuodon oikealla valinnalla ja laitteiden oikealla käytöllä säästetään energiaa ilman, että mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsee tinkiä. Asukkaiden ei tarvitse tehdä mitään putkistoihin liittyviä säätö- tai tarkkailutöitä, riittää kun jokaisessa asunnossa säädetään huonekohtaiset termostaatit oikein.

Hyvin toimivat kaukolämpölaitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan ja riittävän lämpimän käyttöveden. Termostaattisella patteriventtiilillä estetään huoneen liiallista lämpenemistä. Huonekohtaiset termostaattiventtiilit ottavat huomioon auringonpaisteesta, sähkölaitteista, valaistuksesta ja ihmisistä huoneeseen syntyvän lisälämmön. Lämpöpatterit ovat lämpimät vain silloin, kun huoneenlämpötila laskee alle asetusarvon. Patterit toimivat oikein silloin, kun niiden yläosat ovat lämpimät ja alaosat lähes huoneenlämpöiset.

Huonelämpötilaksi suositellaan 20–22 °C. Sopiva lämpimän käyttöveden lämpötila on 55 °C.

Kaukolämmön oikea käyttö edistää energiatehokkuutta. Yhden asteen huonelämpötilan pudotuksella säästyy viisi prosenttia lämpöä. Sinä olet asukkaana avainasemassa vaikuttamassa talonne lämmön kulutukseen sekä lämpölaskun suuruuteen.

(Lähde: Kaukolampo.fi -sivusto)

Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämpö on helppo ja vakaa lämmitystapa. Kaukolämpöjärjestelmän lämmönsiirrin on kooltaan varsin pieni. Et tarvitse erillistä polttoainesäiliötä tai lämminvesivaraajaa. 

Suunnitteletko kaukolämmön käyttöä uuden kotisi lämmitysratkaisuksi? Varmista kaukolämmön saatavuus uudiskohteeseesi jo piirustuksia laadittaessa. Myös suunnitteluohjeisiin kannatta tutustua riittävän varhaisessa rakennusvaiheessa. Olemme koonneet kaukolämpöliittyjää varten Liittyjän ohjeet; löydät ne kaukolämpö/liittyminen sivulta.

Sijaintitiedustelut

Napapiirin Energian ja Veden kaapelinnäyttäjät näyttävät myös kaukolämpöjohdot vanhan kaupungin sekä entisen maalaiskunnan alueella. Kaapelinnäyttäjät palvelevat numerossa 0400 690 911. Palvelukuvaukset ja hinnat löydät tästä linkistä.

Suunnitteluvaiheessa, kun haluat tietää miltä suunnalta kaukolämpö tuodaan kohteeseen, ole ystävällinen ja lähetä kiinteistön tiedot sähköpostitse Anneli Mäkiselle etunimi.sukunimi(at)neve.fi tai ota yhteyttäasiakaspalveluumme; asiakaspalvelijamme ohjaavat sinut edelleen vastuuhenkilölle tai voit jättää yhteydenottopyynnön. Samasta paikasta voit myös tiedustella lämpöverkkoa Kolarin ja Ylläsjärven alueilla.