Neve

Ympäristö

Kiertotalous ja Ympäristö -liiketoiminta vastaa Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n kaikkien liiketoimintojen ja tytäryhtiöiden ympäristöasioista. Napapiirin Energia ja Vesi Oy:llä on sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO 14001, joka luo puitteet ympäristöasioiden hoitamiselle.

Liiketoiminnassa työskentelee kaksi ympäristöasiantuntijaa, jotka vastaavat mm. toimintojen ympäristöluvituksista, -rekisteröinneistä ja –ilmoituksista, ympäristöraportoinnista, ympäristöjärjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä sekä seuraavat toimintojen päästöjä ilmaan ja veteen sekä tarkkailevat talousveden laatua.

 

Ympäristötoimikunta

Vähintään neljännesvuosittain kokoontuva ympäristötoimikunta koordinoi konsernin ympäristöjohtamista. Ympäristötoimikunnan vuoropuhelu liiketoimintojen kanssa varmistaa muuttuvien ympäristönäkökohtien huomioimisen liiketoiminnan suunnittelussa ja johtamisessa. Konsernin toiminnassa havaitut poikkeamat, korjaavat ja ehkäisevät toimenpiteet sekä ympäristöpalautteet kirjataan ja seurataan dokumentoidusti ja ne käsitellään ympäristötoimikunnan palavereissa sekä johdon katselmuksissa.

Ympäristövastuu ulottuu myös tavarantoimittajien, urakoitsijoiden ja muiden kumppaneiden toimintaan. Merkittävimpien kumppaneiden säännöllisin toimittaja-auditoinnein varmistetaan kumppaneiden ympäristövastuullinen toiminta.

Ympäristövaikutuksista raportoidaan henkilökunnalle, viranomaisille sekä muille sidosryhmille vuosittain. Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n hallitus vuosittain arvioi ympäristöpolitiikan ajantasaisuuden sekä seuraa ympäristöpolitiikan toteutumista.

Lue lisää Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n ympäristöpolitiikasta!

NEVEn sivulla käytetään evästeitä. Lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK