Neve

Hulevesi

Teimme lyhyet ohjeet hulevesiverkostoon liittyjille. Toimitamme nämä ohjeet myös postitse niille asiakkaille, joita asia tällä hetkellä koskee. Jos siis saat tiedon, että katuasi saneerataan ja samalla kiinteistösi rajalle tuodaan hulevesiliittymä, toimi alla olevien neuvojen mukaan.

 

Tällä sivulla lisäksi:

 

 

Ohjeet liittyjälle

Kun saat tiedot kadun saneerauksesta ja hulevesiverkostoon liittymisestä

  • Ota yhteyttä Neven tekniseen asiakasneuvojaan. Hän on Antti Penttinen, puh. 040 487 8612
  • Asiakasneuvojan kanssa tarkistetaan liittymäpaikka ja annetaan liitoksen lähtökorot
  • Tämän jälkeen tehdään liittymäsopimus

Jos liittymäpaikka tai lähtökorot todetaan liittymisen kannalta liian haastaviksi, tai sinulla on jokin muu syy miksi et halua liittyä hulevesiverkostoon, ota yhteyttä Rovaniemen kaupungin rakennusvalvonnan päivystäjään puh. 040 688 5431. Päivystysaika arkipäivisin klo 8-12. Vapautuspäätöksen liittymisvelvollisuudesta tekee aina kaupungin viranomainen. Lomake, jolla vapautusta haetaan, löytyy Rovaniemen kaupungin sivuilta os. https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen/Rakennusvalvonta/Lomakkeet

Tontilla tehtävät työt

  • Tontilla tehtävät työt ovat asiakkaan vastuulla
  • Ota yhteyttä yksityiseen LVI-suunnittelijaan ja urakoitsijaan. Neven urakoinnista kannattaa pyytää tarjous, sillä he tuntevat järjestelmät erittäin hyvin. Neven URHO-urakointipalvelu: puh. 016 331 6543
  • LVI-suunnittelija tekee tarvittavat suunnitelmat hulevesien johtamisesta tontin osalta. Urakoitsija tekee mittaukset sekä jatkossa asennustyöt.

Voit olla yhteydessä vesihuoltoverkoston rakentamisen aikatauluista ja työn etenemisestä Neven valvojaan. Valvojat vaihtelevat kohteittain. Oman kohteesi valvojan yhteystiedot saat tekniseltä asiakasneuvojalta: puh. 040 487 8612.

Jos haluat liittymällesi rahoituksen, voit tiedustella sitä Neven asiakaspalvelun kautta: Mikko Veima, puh. 040 182 7245.

 

Kun kadulla tehdään töitä

  • Liittyminen on helpointa, kun kadun varsi on valmiiksi auki.
  • Samassa yhteydessä kannattaa tehdä salaojitukset ja muut vesien ohjaukseen liittyvät työt, ellei kiinteistölläsi niitä vielä ole.

 

Kaikenlaisissa askarruttavissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä tekniseen asiakasneuvojaan puh. 040 487 8612 tai Neven asiakaspalveluun, puh. 016 331 6500

 

 

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hulevedestä

 

Onko järjestelmään pakko liittyä jos hulevedet on käsitelty muulla tavoin, esim. johdettu kivipesään tai kaivoon?

Päätöksen tekee kaupungin viranomainen. Jos liittymäpaikka tai lähtökorot todetaan liittymisen kannalta liian haastaviksi, tai sinulla on jokin muu syy miksi et halua liittyä hulevesiverkostoon, ota yhteyttä Rovaniemen kaupungin rakennusvalvonnan päivystäjään puh. 040 688 5431. Päivystysaika arkipäivisin klo 8-12. Vapautuspäätöksen liittymisvelvollisuudesta tekee aina kaupungin viranomainen. Vapautuspäätöksen liittymisvelvollisuudesta tekee aina kaupungin viranomainen. Lomake, jolla vapautusta haetaan, löytyy Rovaniemen kaupungin sivuilta os. https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen/Rakennusvalvonta/Lomakkeet

Keneltä liittymismaksu peritään? Onko liittymismaksu pakko maksaa, vaikka ei liittyisi järjestelmään?

Liittymismaksu peritään huleveden toiminta-alueella uusilta rakentajilta. Vanhoilla alueilla liittymismaksu peritään uusilta asiakkailta. Liittymismaksu peritään kun asiakas on liittynyt verkostoon. Mikäli sinulla on syy, miksi et halua liittyä hulevesiverkostoon, ota yhteyttä Rovaniemen kaupungin rakennusvalvonnan päivystäjään puh. 040 688 5431. Päivystysaika arkipäivisin klo 8-12. Vapautuspäätöksen liittymisvelvollisuudesta tekee aina kaupungin viranomainen. Vapautuspäätöksen liittymisvelvollisuudesta tekee aina kaupungin viranomainen. Lomake, jolla vapautusta haetaan, löytyy Rovaniemen kaupungin sivuilta os. https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen/Rakennusvalvonta/Lomakkeet

 

Miksi kustannuksia ei peritä kaikilta vesimaksun yhteydessä? Tuleeko hulevesimaksu? Jos, niin paljonko se on?

Rovaniemellä on käytössä kaupungin ja Neven välinen sopimus, jossa liittymismaksu peritään vain verkostoon liittyviltä. Hulevesimaksua, jolla katettaisiin huleveden viemäröinnistä syntyvät kustannukset, ei ole Rovaniemellä määritelty. Joissain kaupungeissa hulevesimaksu peritään myös niiltä, jotka eivät verkostoon ole liittyneet. Hulevesiverkoston ylläpitokustannusten vuoksi maksu on jossain vaiheessa tulossa, mutta sen suuruudesta ja kohdistumisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Minne hulevedet lopulta johdetaan?

Hulevedet johdetaan viheralueille tai vesistöihin, kuten Kemijokeen.

Miksi liittyminen hulevesiverkostoon on nyt kalliimpi kuin pari vuotta sitten?

Napapiirin Vesi Oy:n hinnasto muuttui 1.4.2016, jonka myötä kaikilla asemakaava-alueilla on sama liittymismaksu. Aiemmin rakentamiskustannukset perittiin erikseen kaava-alueittain, jolloin toisilla alueilla maksu oli nykyistä suurempi ja toisilla pienempi. Nyt rakentamiskustannukset on katettu tasapuolisesti kaikille saman suuruisilla liittymismaksulla.

Kadulta, kaupungin alueelta tai lumenaurauksesta valuu kiinteistön pihalle hulevettä. Miten sen kanssa toimitaan?

Mikäli kiinteistön alueelle valuu kaupungin alueelta hulevesiä, asukkaan kannattaa olla yhteydessä kaduista ja viheralueista vastaavaan kaupungin viranomaiseen. Ota yhteyttä Antti Karjalainen, kunnossapitopäällikkö 040 583 1863 tai Mirja Vääräniemi, kaupungin puutarhuri 040 526 1097.

Miksi hulevesiliittymiä tehdään alueille, joilla monen mielestä ei ole niille tarvetta?

Katusaneerauksen yhteydessä uusitaan vesi- ja jätevesiviemärit, joiden yhteydessä samassa kaivannossa rakennetaan hulevesiviemäröinti. Hulevesiviemäröinnistä tehdään vesijohdon ja viemärin viereen huleveden lähtöputki tontille. Hulevesiverkoston rakentaminen katualueen kuivattamiseksi on kadun saneerauksen yhteydessä joka tapauksessa tehtävä, joten tässä yhteydessä on järkevintä tehdä myös liittymävaraukset kiinteistöille. Tulevaisuutta ajatellen varaus on siis järkevintä tehdä tässä yhteydessä, vaikkei liittymistä hulevesiverkostoon tulisikaan juuri sillä hetkellä. 

Onko menettely sama vuokratontilla ja omistustontilla?

Kaupungin vuokratonteilla ja omistustonteilla on samat menettelyt huleveden osalta hulevesiviemäröinnin vaikutusalueella.

Mistä saan apua ja neuvoja?

Lisätietoa hulevesiviemäröintiin liittymiseksi saa Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n teknisestä asiakaspalvelusta puh. 040 487 8612, sekä valvojalta rakentamisen aikatauluista. Projekti-insinööri Maija Massiselta saa lisätietoa huleveden hallinnollisissa asioissa. Maija Massinen: puh. 040 164 6441.

Tontilla tehtävissä töissä voit ottaa yhteyttä yksityiseen LVI-suunnittelijaan ja urakoitsijaan. Neven urakoinnista kannattaa pyytää tarjous, sillä he tekevät töitä myös tontilla ja tuntevat järjestelmät erittäin hyvin. Neven URHO-urakointipalvelu: puh. 016 331 6543

Mistä tiedän ketkä urakoitsijat ja valvojat alueellani toimivat ja milloin?

Liitteenä olevan listauksen mukaisilla alueilla rakennetaan vesihuoltoverkostoja kesän 2017 aikana. Taulukosta löytyy myös valvojan ja urakoitsijan yhteystiedot.

Paljonko liittymä maksaa ja saako siihen rahoitusta?

Hulevesiliittymän hinta on 1736 € (sis. alv.) tontin rajalle tuotuna. Tontilla tehtävien töiden osalta kustannukset tulevat kiinteistön omistajalle. Tontilla tehtävät työt saa kotitalousvähennykseen. Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n kautta on mahdollista hakea rahoitusta hulevesiliittymälle. Ota yhteyttä asiakaspalvelupäällikkö Mikko Veimaan, puh. 040 182 7245. 

NEVEn sivulla käytetään evästeitä. Lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK