Pientuotanto

Kun olet hankkimassa aurinkosähköjärjestelmää, toimi seuraavasti:

1. Valitse laitteiston toimittaja. Tiedustele eri toimittajilta ja kilpailuta.

2. Pyydä valitsemasi laitetoimittajaa täyttämään ja lähettämään pientuotannon yleistietolomakkeen (Linkki lomakkeeseen) sähköpostitse enontekionsahko@neve.fi. Enontekiön Sähkö Oy tarkistaa, että hankinnassa oleva laitteisto täyttää vaatimukset.

3. Tarkista rakennusvalvontaviranomaiselta tarvitseeko tuotantolaitos toimenpideluvan. Varmista, että laitteiston asentajalla on asianmukaiset asennusoikeudet.

4. Koska laitteisto asennetaan normaalin sähköverkon rinnalle, on todennäköistä, että laitteisto ajoittain tuottaa sähköä enemmän kuin kiinteistössä kulutetaan. Ylijäämäsähkölle pitää olla ostaja. Tiedustele sähkön myyjältäsi ostaako se tuottamasi ylijäämäsähkön. Jos ostaa, tee pientuotetun sähkön myyntisopimus. 

5. Kun laitteisto on asennettu ja pientuotetun sähkön myyntisopimus on tehty, ota yhteyttä Enontekiön Sähkö Oy:n asiakaspalveluun, niin varmistamme kaiken olevan kunnossa ja annamme luvan käyttöönottoa varten. Sähkömittaria ei tarvitse vaihtaa vaan siihen tehdään etänä päivitys, päivityksen voimaatulo kestää 1-2 päivää.