Neve
30.5.2018

Neven kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa annetut lupaukset toteutuneet hyvin

tyhjennys_s.jpg Raskaan polttoöljyn käytöstä on luovuttu kokonaan ja kevyttä polttoöljyä käytetään enää 1,5 % kokonaismäärästä. Tässä tyhjennetään Kairatien voimalaitoksen säiliötä raskaasta polttoöljystä.

Neve on ollut vuonna 2017 mukana kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa neljällä konkreettisella lupauksella. Neven tavoitteina oli öljyn käytön vähentäminen energiantuotannossa, vuotovesien vähentäminen talousveden tuotannossa, jätevesipäästöjen vähentäminen sekä sähköisen liikenteen edistäminen.

Vuonna 2017 öljynkäyttö oli 1,5 % polttoaineen kokonaismäärästä, kun tavoitteena oli 2%. Vuotovesimäärän osalta tavoitteeseen päästiin, kun talousvesiverkoston vuotovesien osuus oli 19 %, tavoitteen ollessa alle 20%. Vuodelle 2018 on asetettu tavoitteeksi vähentää vuotovesimäärää edelleen.


Tavoitteena oli parantaa puhdistamoiden puhdistustehoja niin, että vuosittaiset kokonaispäästöt pienenisivät vuodesta 2016. Vuoden 2017 aikana jätevedenpuhdistamoiden kokonaiskuormitukset vähenivät kaikkien parametrien osalta. Vähennys oli 9-57 % vuoden 2016 kuormitukseen verrattuna.

Sähköautojen latauspisteiden määrän osalta asetettuun tavoitteeseen ei aivan päästy. Tavoitteena oli lisätä vuoden 2017 aikana 5 kappaleena omia latauspisteitä ja 5 kappaletta yhteistyössä muiden kuntien/tahojen kanssa. Vuonna 2017 latauspisteitä perustettiin omia 2 kpl ja yhteistyössä 3kpl.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen takana on Suomen kestävän kehityksen toimikunta, jonka puheenjohtaja on pääministeri Juha Sipilä.

Annetut sitoumukset ja tavoitteiden toteumat ovat julkisesti nähtävillä sivustolla https://sitoumus2050.fi.

suosiola_lammelta_www.jpg

Neven käyttämistä polttoainesta vain 1,5% on öljyä. Suosiolan voimalaitos tuottaa kaukolämpöä ja sähköä paikallisilla polttoaineilla, eli puulla ja turpeella.


Latauspalvelun-1190x380.jpg

Sähköautojen latauspisteitä oli tavoitteena perustaa yhteensä kymmenen kappaletta. Tässä tavoitteessa riittää vielä kirimistä.


NEVEn sivulla käytetään evästeitä. Lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK