Neve
5.11.2018

Rovaniemen Verkko Oy laskee sähkön siirron hintaa

rekryyn2018_2_rgb.jpg

Napapiirin Energia ja Vesi -konserniin kuuluva Rovaniemen Verkko Oy laskee sähkön siirtohintaa keskimäärin 10% vuoden 2019 alusta. Myöskään joulukuun siirtomaksun perusmaksua ei peritä. Asiakkaalta nämä muutokset eivät vaadi toimenpiteitä.

-    Varauduimme valvontajaksolla 2016-2019 kulujen kasvuun ja investointeihin. Investointeja onkin tehty ja tehdään jatkossakin jo ennestään erinomaisen toimitusvarmuuden parantamiseksi. Samalla toimintaamme on kuitenkin tehostettu ja saatu synergiaetuja. Myös siirtomäärien kasvu on lisännyt liikevaihtoa, kertoo Rovaniemen Verkko Oy:n toimitusjohtaja Joni Hemmilä.

-    Vaikka olemme tehneet mittaviakin investointeja, on siirtohintamme pystytty pitämään valtakunnallista keskiarvoa alempana. Hintojen laskusta huolimatta emme tingi toiminnan laadusta ja sen edelleen kehittämisestä.

Tammikuun laskussa kuluttajaa odottaa mukava yllätys, sillä joulukuun ajalta Rovaniemen Verkko ei peri siirtomaksun perusmaksua. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvalle tämä tietää noin 25 euron säästöä.

Sähkön siirto ja sen hinnoittelu on tarkasti valvottua monopolitoimintaa. Energiavirasto valvoo verkkoyhtiöiden hinnoittelun kohtuullisuutta neljän vuoden jaksoissa ja määrittää paljonko yhtiöllä voi olla tuottoa valvontajakson aikana. Parhaillaan meneillään oleva neljäs valvontajakso päättyy 2019.

Kuluttajan sähkölasku muodostuu sähkön myynnistä, sähkön siirrosta sekä veroista. Ohessa on kuvattu sähkölaskun hinnan muodostuminen sekä se, mistä siirtohinta kokonaisuudessaan muodostuu.

sahkonhinta.jpg

NEVEn sivulla käytetään evästeitä. Lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK