Asiakkaidemme kokemuksia Neven valokuidusta

Asiakkaamme Kambiz "Kami" Abdeh, Rovaniemeläisen Ravintola Feenixin omistaja kertoo: "Valitsin Neven valokuidun, koska hintalaatu-suhde ja nopeus kuulostivat hyviltä kilpailijoihin verrattuna. Myöskin se, että Napapiirin Kuituverkot on paikallinen toimija, herätti mielenkiinnon. Neven valokuituliittymä on toiminut moitteettomasti. Nopeus pysyy hyvänä ja wifi toimii katkoksitta"


”Valokuidun kautta toimiva nettiyhteys on suorituskyvyltään huomattavasti vakaampi ja tehokkaampi mokkulaan verrattuna. Mokkulan kautta tuleva nettiyhteys oli epävarma ja teho laski erittäin heikolle tasolle verkon kuormittuessa muiden käyttäjien määrän kasvaessa. Valokuidun kautta tuleva nettiyhteys on vuorokauden ajasta riippumatta tasaista. Se on edellytys perheemme käyttötarpeisiin nähden, kuten tv:n katseluun, suoratoistopalveluihin ja useamman päätelaitteen yhtäaikaiseen sujuvaan käyttöön” Juha-Matti Hyrkäs, Rovaniemi.


Janne Alkki on ollut Neven valokuituasiakkaana nyt reilut puoli vuotta. Syitä miksi Janne perheineen valitsi Neven valokuitutoimittajakseen, olivat liittymishinta sekä mahdollisuus saada alennusta liittymän hinnasta kaivamalla tontin osuuden itse. ”Lisäksi houkutteli valokuidun kautta toimitettu kaapeli-tv, joka mahdollistaa myös maksullisten kanavien hankinnan. Neven paikallisuus ja ystävällinen asiakaspalvelu helpottivat myös päätöksentekoa.”

Janne toimii yrittäjänä ja valokuituyhteys mahdollistaa myös kotitoimistoon sujuvan nettiyhteyden. Vapaa-ajalla perheessä katsotaan netin kautta elokuvia, sarjoja ja urheilua.
”Perinteisen TV-lähetyksen katsominen on jäänyt käytännössä kokonaan ja lähes kaikki katsotaan nykyään suoratoistopalveluiden kautta. Lapset pelaavat nykyään melkein pelkästään verkkopelejä, joissa nopea ja luotettava nettiyhteys on perusvaatimus. Yhteyden pätkiminen tai hitaus aiheuttaa lapsilta välittömän palautteen, joten toimiva ja luotettava yhteys vähentää harmaita hiuksia myös vanhemmilla”, Janne kertoo.

Yhteyden toimivuus on Jannen mielestä ollut kiitettävän hyvä. On hyvä huomioida, että oman yhteyden toimivuuteen voi vaikuttaa moni asia. ”Silloin tällöin ilmenneistä yhteyskatkoksista ei voi varmuudella sanoa, että johtuivatko ne yhteydestä, päätelaitteesta vai omista käyttölaitteista eli tietokoneesta tai mobiililaitteista. Tv-palvelun signaali on ollut vahva ja kuva selkeä. Lähetyskatkoksia ei ole tähän mennessä ollut yhtään.”

Mitattaessa yhteyden nopeutta, kannattaa aina tarkistaa, että yhteys tulee varmasti kiinteästä verkosta. Oman langattoman sisäverkon kautta mitattu nopeus voi olla huomattavasti heikompi ja tämä voi aiheuttaa hämmennystä asiakkaassa.

Napapiirin Kuituverkot on aloittanut toimintansa muutama vuosi sitten. Yhtiön valokuituverkon rakentaminen jatkuu edelleen. Verkon rakentamisen suunnittelussa ja sisään tulleiden tilausten yhdistämisessä on omat haasteensa, jotka voivat vaikuttaa toimitusaikatauluihin.  Toimitussisältöä selkeytetään ja tuotevalikoimaa laajennetaan pikkuhiljaa ja asiakkaita pyritään kuuntelemaan herkällä korvalla toiminnan kehittämiseksi. Jannen sanoihin on helppo yhtyä: ”Tyytyväinen asiakas on paras mainos”
Janne Alkki, Rovaniemi

Janne Alkki

 1. Kodin Laajakaista
  Kodin Laajakaista

  Aidosti nopea netti kotiisi.

  Tarjous alk. 35,50 € (sis. alv. 24 %)
 2. Kaksi poikaa pelaavat nettipeliä valokuituyhteyden avulla.
  Kodin Valokuituliittymä

  Hankkimalla valokuituliittymän, nostat kiinteistösi arvoa ja asumismukavuutta.

  Tarjous 845,00 € (sis. alv. 24 %)