Asiakkaidemme kokemuksia Neven valokuidusta

Neven valokuidulla säästyy tunti päivässä – vaikutti asunnon ostopäätökseen

Kuvassa Arto Tervo etäyhteydessä työpaikalleen Supercell Oy:ssä

Arto Tervo työskentelee peliartistina mobiilipeliyritys Supercell Oy:llä. Työnkuvaan kuuluu pelihahmojen suunnittelu ja piirtäminen, visuaalisen konseptin kehittely sekä muut graafisen puolen tehtävät. Hän on muun muassa ollut mukana kehittämässä Hay Day ja Clash of Clans -pelejä.
Arto on ollut tyytyväinen Neven valokuituyhteyteen. 

– Kertaakaan ei ole yhteys katkennut. Valmiiksi asennettu valokuitu vaikutti asunnon ostopäätökseen, että saadaan nopeat yhteydet, hän mainitsee.

Työssään Arto tekee useita latauksia, jolloin korostuu tietoliikenteen laatu. Latauksen tulee olla nopea ja symmetrinen nettiyhteys (sama lähtö- ja tulonopeus) tehostaa työskentelyä.

– Säästän tunnin päivässä nykyisellä symmetrisellä yhteydellä. Varsinkin isojen tiedostojen tallentaminen verkon yli on tärkeää ja onnistuu ongelmitta nykyisen symmetrisen verkkoyhteyden ansiosta, Arto kertoo.

Yrityksellä on toimistoja ympäri maapalloa neljässä eri maassa ja nopea verkkoyhteys takaa joustavan työskentelyn niin yrityksen sisällä, kuin eri globaalien yhteistyökumppanien kanssa. Työtehtävät tehdään tiimissä, joten työskentely ja yhteydenpito etänä on hänelle tuttua. Viestintävälineiden valinnassa on huomioitu, että ne ovat tietoturvallisia ja toimivat kaikissa yrityksen kannalta tärkeissä maissa ongelmitta. Supercell työnantajana on kiinnostava. Yritys huolehtii työntekijöidensä hyvinvoinnista, sitouttamisesta ja yhteishengestä mm. järjestämällä vuosittain sisäisiä koko yrityksen Off-site-tapahtumia, jolloin yrityksen kulttuuria käydään läpi ja vietetään yhdessä aikaa. Myös työntekijöiden perheet huomioidaan, ja heille järjestetään yhteisiä Off-site-tapaamisia. Monet perheet muuttavat uuteen kaupunkiin tai maahan työn perässä, ja perheenjäsenet saavat apua esimerkiksi työnhaussa. Työhyvinvointia ja itsensä johtamista on mahdollista kehittää viikoittaisilla verkkopohjaisilla valmennuksilla. Viikonloput ovat rauhoitetut vapaa-ajalle ja palautumiselle.

– Työt sujuvat täältä jopa paremmin, kuin Espoon kodista – siellä on hitaampi ja epäsymmetrinen nettiyhteys, Arto sanoo. Hänen mukaan työskentely Rovaniemellä on Neven yhteysnopeuksien ansiosta kuin työskentelisi Helsingin toimistolla.


Valokuidun kautta myös kaapeli-tv-palvelut

Janne Alkki

Janne Alkki on ollut Neven valokuituasiakkaana nyt reilut puoli vuotta. Syitä miksi Janne perheineen valitsi Neven valokuitutoimittajakseen, olivat liittymishinta sekä mahdollisuus saada alennusta liittymän hinnasta kaivamalla tontin osuuden itse.

– Lisäksi houkutteli valokuidun kautta toimitettu kaapeli-tv, joka mahdollistaa myös maksullisten kanavien hankinnan. Neven paikallisuus ja ystävällinen asiakaspalvelu helpottivat myös päätöksentekoa, Janne sanoo. 

Janne toimii yrittäjänä ja valokuituyhteys mahdollistaa myös kotitoimistoon sujuvan nettiyhteyden. Vapaa-ajalla perheessä katsotaan netin kautta elokuvia, sarjoja ja urheilua.

– Perinteisen TV-lähetyksen katsominen on jäänyt käytännössä kokonaan ja lähes kaikki katsotaan nykyään suoratoistopalveluiden kautta. Lapset pelaavat nykyään melkein pelkästään verkkopelejä, joissa nopea ja luotettava nettiyhteys on perusvaatimus. Yhteyden pätkiminen tai hitaus aiheuttaa lapsilta välittömän palautteen, joten toimiva ja luotettava yhteys vähentää harmaita hiuksia myös vanhemmilla, Janne kertoo.

Yhteyden toimivuus on Jannen mielestä ollut kiitettävän hyvä. On hyvä huomioida, että oman yhteyden toimivuuteen voi vaikuttaa moni asia.

– Silloin tällöin ilmenneistä yhteyskatkoksista ei voi varmuudella sanoa, että johtuivatko ne yhteydestä, päätelaitteesta vai omista käyttölaitteista eli tietokoneesta tai mobiililaitteista. Tv-palvelun signaali on ollut vahva ja kuva selkeä. Lähetyskatkoksia ei ole tähän mennessä ollut yhtään.

Mitattaessa yhteyden nopeutta, kannattaa aina tarkistaa, että yhteys tulee varmasti kiinteästä verkosta. Oman langattoman sisäverkon kautta mitattu nopeus voi olla huomattavasti heikompi ja tämä voi aiheuttaa hämmennystä asiakkaassa.

Napapiirin Kuituverkot on aloittanut toimintansa muutama vuosi sitten. Yhtiön valokuituverkon rakentaminen jatkuu edelleen. Verkon rakentamisen suunnittelussa ja sisään tulleiden tilausten yhdistämisessä on omat haasteensa, jotka voivat vaikuttaa toimitusaikatauluihin.  Toimitussisältöä selkeytetään ja tuotevalikoimaa laajennetaan pikkuhiljaa ja asiakkaita pyritään kuuntelemaan herkällä korvalla toiminnan kehittämiseksi. 

– Tyytyväinen asiakas on paras mainos, Janne toteaa. 


Laadukas käyttökokemus

– Asiakaspolku oli hyvin mietty, Viestintäkanavat olivat toimivia ennen asennuksen toteutumista (kysyin chatin kautta arviota toimitusajalle). Valokuitu on osoittautunut käytössä vakaaksi ja oheislaitteet (Wi-Fi boksi ja päätelaite) ovat toimineet täysin ongelmitta. Olen erittäin tyytyväinen. Käytämme taloudessa älytelevision kautta suoratoistopalveluita sekä pelaamme pelikonsolilla. Molemmat vaativat vakaan nettiyhteyden parjaan katselukokemuksen saavuttamiseksi. Lisäksi perheessämme tehdään arkisin etätöitä 8-16 välillä ongelmitta" Asiakaspalaute 18.11.2020


Paikallisuus vaikutti ostopäätökseen

Asiakkaamme Kambiz "Kami" Abdeh, Rovaniemeläisen Ravintola Feenixin omistaja kertoo:

– Valitsin Neven valokuidun, koska hintalaatu-suhde ja nopeus kuulostivat hyviltä kilpailijoihin verrattuna. Myöskin se, että Napapiirin Kuituverkot on paikallinen toimija, herätti mielenkiinnon. Neven valokuituliittymä on toiminut moitteettomasti. Nopeus pysyy hyvänä ja wifi toimii katkoksitta.


Neven valokuituyhteys on tasainen ja vakaa

– Valokuidun kautta toimiva nettiyhteys on suorituskyvyltään huomattavasti vakaampi ja tehokkaampi mokkulaan verrattuna. Mokkulan kautta tuleva nettiyhteys oli epävarma ja teho laski erittäin heikolle tasolle verkon kuormittuessa muiden käyttäjien määrän kasvaessa. Valokuidun kautta tuleva nettiyhteys on vuorokauden ajasta riippumatta tasaista. Se on edellytys perheemme käyttötarpeisiin nähden, kuten tv:n katseluun, suoratoistopalveluihin ja useamman päätelaitteen yhtäaikaiseen sujuvaan käyttöön, kertoo Juha-Matti Hyrkäs, Rovaniemi.

 1. Kodin Laajakaista
  Kodin Laajakaista

  Aidosti nopea netti kotiisi.

  Tarjous alk. 37,50 € (sis. alv. 24 %)
 2. Kaksi poikaa pelaavat nettipeliä valokuituyhteyden avulla.
  Kodin Valokuituliittymä

  Hankkimalla valokuituliittymän, nostat kiinteistösi arvoa ja asumismukavuutta.

  Tarjous 845,00 € (sis. alv. 24 %)