Uutiset

Sähkön päivää vietetään 23.1.2021

23.1.2021

Päivän tarkoitus on muistuttaa meitä sähkön tuottamasta hyvinvoinnista arkeemme ja elämäämme. Tarjoamme asiakkaillemme kattavat sähköliittymäpalvelut sekä varmaa ja turvallista sähkönsiirtopalvelua, joka on myös hinnaltaan Suomen edullisimpia.

Edullinen ja varma 

Rovaniemen Verkon siirtohinnat kuuluvat tällä hetkellä Suomen edullisimpien joukkoon. Jakelukeskeytyksiä Rovaniemen Verkko Oy:n verkossa on vähän ja ne ovat lyhyitä. Lähes kaikki keskeytykset johtuvat kaupungin alueella tehtävien rakennustöiden yhteydessä sattuvista kaapelivaurioista. Tyypillisin tapaus on, että rakennustöissä olevan kaivinkoneen kauha katkaisee sähkökaapelin. Sääilmiöistä johtuvat keskeytykset ovat hyvin harvinaisia, sillä suurin osa Rovaniemen Verkon sähköverkosta on maakaapeloitu. Vikojen aiheuttamien keskeytysten kesto asiakasta kohti on ollut viimeisten viiden vuoden aikana keskimäärin alle kymmenen minuuttia vuodessa.

Lue myös: Neven hinnat ennallaan 2021, kaukolämpöön hiilineutraalivaihtoehto

Kohti yhä päästöttömämpää sähköntuotantoa

Vuonna 2020 Neven lämmön ja sähköntuotannosta 64 % oli päästötöntä ja vuonna 2021 tavoittelemme 80 % päästöttömien energialähteiden osuutta lämmön ja sähköntuotannossa. Strateginen tavoitteemme on, että toimintamme olisi täysin hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Päästötön sähköntuotanto tekee myös mahdolliseksi Suomenkin tavoitteleman hiilineutraalin yhteiskunnan, ja on siksi tehokas väline ilmastonmuutoksen hidastamiseen. 

Lue lisää sähköntuotannostamme

Sähkön päivän somekampanja 23.-24.1.

Miten sähkö näkyy sinun arjessasi? Kerro kuva- tai videopostauksella, miten sähkö näkyy sinun arjessasi, ja jaa se viikonloppuna 23.1.-24.1. tägeillä #sähkönpäivä ja #sähköllä Twitterissa, Facebookissa tai Instagramissa.  Sähköala avustaa vähävaraisia perheitä HOPE Ry:n kautta 3 eurolla per postaus. Tule mukaan tekemään yhdessä hyvää!