Uutiset

Rinteenkulmalle Neven uusi sähköautojen pikalaturi

21.8.2019

Neve avasi Rinteenkulman kauppakeskuksen parkkihalliin uuden pikalaturin elokuun puolessa välissä. Uusi nopea latausasema on vastaus sähköisen liikenteen lisääntyneeseen lataustarpeeseen Lapissa.

Uuden latausaseman teho on 50 kW ja siinä on sekä eurooppalaisten autojen CCS että aasialaisten autojen Chademo pistokkeet. Toinen pysäköintihallissa oleva pikalatausasema on vuodelta 2015. Myös sen latausteho on 50 kW.

- Tehon tarve on kasvussa ja seuraavat asemat alkavat jo olla isompia. Yli 100 kW asemiakin on jo tulossa. Uudet asemat ovat myös edellisiä toimintavarmempia, sanoo sähköisen liikenteen kehityksestä Nevellä vastaava kehityspäällikkö Jouni Karasti.

Neve on ollut Lapissa edelläkävijä sähköisen liikenteen latausasemien ja latausverkoston rakentamisessa. Tällä hetkellä Nevellä on Lapin alueella 18 latausasemaa. Lisäksi Neve on toimittanut Pellon kunnalle ja Rovaniemen Verkolle molemmille kolme asemaa. Pikalatureita löytyy nykyään lisäksi muilta toimijoilta Lapista. Tietoa latausasemien sijainnista saa muun muassa kansainväliseltä PlugShare -sivustolta.

Norjassa ja Ruotsissa sähköautoilu on arkipäivää, sähköautoja paljon ja latausasemia runsaasti. Suomi seuraa naapureitansa muutaman vuoden perässä.

- Tekninen kehitys autoissa ja lataustekniikassa on ollut yllättävänkin nopeaa, mutta automäärät ovat kasvaneet Lapissa varsin hitaasti. Tämä on tietysti ollut ymmärrettävää kun välimatkat ovat pitkiä. Automääriin nähden verkostomme on hyvällä tasolla, sanoo Karasti.

Nykyisillä perhekäyttöön tarkoitetuilla sähköautoilla voi Lapissakin jo liikkua huoletta. Toimintasäteet ovat yleisesti noin 300-400 km yhdellä latauksella. Kotilatauksella sähkönkulutus on rahaksi muutettuna noin 2 euroa sadalle kilometrille, joten säästöä matkakuluissa syntyy melkoisesti polttomoottoriin verrattuna. Myös akkuteknologia on kehittynyt ja esimerkiksi Nissan Leaf sähköauton akulle luvataan vähintään 80% kapasiteetti vielä kahdeksan vuoden tai 160 000 km jälkeen.

Faktoja sähköisestä liikenteestä

- Pikalatausaseman teho on tyypillisesti 50 kW. Suomessa on käytössä jo yli 100 kW asemia.
- Laadukas kotilatausasema maksaa noin 500 – 1000 €
- Kotilatauksella sähköauton kulutuskustannus on noin 2 € / 100 km
- Norjassa sähköautoja on 350000, Ruotsissa 150000 ja Suomessa 25000
- Sähköauto toimii hyvin myös pakkasella ja toimintasäde lyhenee vain hieman. Sähköautossa ei tarvita mm. juurikaan jähmettyviä nesteitä, kuten moottoriöljyä.
- Akkujen käyttöikä on pitkä ja ne kierrätetään tarkasti. Akun uusiminen maksaa muutamia tuhansia euroja.

Latausasema

Uusi latausasema löytyy Rinteenkulman pysäköintihallin alimmasta kerroksesta.