Uutiset

Enontekiön Sähkö Oy:n toiminta osaksi Neveä huhtikuun alussa

1.4.2021

Enontekiön Sähkö Oy:n omistus on siirtynyt 1. huhtikuuta Neve Isommus Oy:lle. Enontekiö säilyy edelleen Enontekiön Sähkö Oy:n kotipaikkana.

Neven verkkojohtajan Joni Hemmilän mukaan Enontekiön Sähkö Oy:n henkilöstö jatkaa yhtiön palveluksessa. Omistuksen siirtymisellä ei myöskään ole vaikutuksia asiakkaiden suuntaan.

Enontekiön sähköverkkoa kehitetään 7 miljoonan euron tuen turvin

Enontekiön alueen sähköverkon investoinneissa päästään vauhtiin jo tämän kesän aikana. Kauppasopimuksen myötä Enontekiön Sähkön alueelle saatiin eduskunnan hyväksymä seitsemän miljoonan euron tuki toiminta-alueen sähköverkkojen investointeihin.

Nyt käynnissä olevat urakkakilpailutukset koskevat vuosia 2021-23 ja ovat arvoltaan noin 700 000 - 1 000 000 euroa vuodessa. Investointien myötä myös organisaatiota vahvistetaan, joten rekrytoinnille on tarvetta, sanoo Hemmilä.

Neve panostaa pitkäjänteisyyteen ja vastuullisuuteen

Uudelle omistajalle yksi tärkeimmistä tavoitteista on turvata sähkön siirtohinnan pysyminen kuntalaiselle kohtuullisella tasolla. Lähtökohtana on sähköverkko-operoinnin jatkuvuus ja kehittämistyö Enontekiöllä.

- Sitoudumme Enontekiön toiminta-alueella samaan korkeaan laatutasoon ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, mistä meillä on jo näyttöä nykyisellä vastuualueellamme. Olemme pitkäjänteinen ja vastuullinen toimija, sanoo Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Vastuullisuus näkyy Nevellä muun muassa ympäristön, laadun, turvallisuuden ja yhteiskuntavastuun tarkkana huomioimisena toiminnassa. Riskit arvioidaan kohteittain niin työturvallisuuden, verkon toimintavarmuuden kuin ympäristönkin kannalta.

Enontekiön kunnanvaltuusto päätti kunnan omistaman sähkönsiirtoyhtiön myymisestä kokouksessaan 3. joulukuuta 2020. Kauppahinta on 8,7 miljoonaa euroa.

Voimalinjan rakennustyömaa