Häiriötiedotteet

Juomavesi on edelleen keitettävä Tennilä-Viirinkylä-Vanttauskoski-Kaihua-Pekkala -alueella

13.9.2021

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä 5–10 minuuttia.

Juomavesi on edelleen keitettävä Tennilä-Viirinkylä-Vanttauskoski-Kaihua-Pekkala -alueella. Vedenottamolta 8.9. otetussa vesinäytteessä on havaittu koliformisia bakteereita ja E. coli bakteeri. Vedenottamo, josta bakteereita löydettiin, on poistettu käytöstä. 

10.9. otetuissa verkostovesinäytteissä ei ollut E. coli-bakteereita tai muita suolistoperäisiä bakteereita. 

Napapiirin Vesi huuhtelee verkostoa ja ottaa uusintanäytteitä, joiden tulokset valmistuvat 15.9.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä 5–10 minuuttia. 

K-Market Jokitorin pihalle osoitteeseen Vanttausjärventie 7 on toimitettu vesisäiliö tilapäiseksi vedenjakelupisteeksi. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet on annettu erillisessä liitteessä. 

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. 

Keittokehotuksen tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran keskiviikkona 15.9.2021. Tiedote on luettavissa vesilaitoksen verkkosivuilta osoitteesta: https://www.neve.fi/energiatietoa/keskeytykset-ja-hairiot. Keittokehotuksen päättymisestä tiedotetaan erikseen. 

Lisätietoa keittokehotuksesta ja vastauksia esille nousseisiin kysymyksiin löytyy osoitteesta: https://www.neve.fi/tietoa-meista/vesi/kysymyksia-ja-vastauksia-vedestamme

Lisätietoja antaa

Virka-aikana: 

Jarkko Virta, Napapiirin Vesi Oy, Johtaja 0405187282

Juha Harrinkoski, Napapiirin Vesi Oy, Käyttöpäällikkö 0408267658

Anna-Maija Seppänen Rovaniemen kaupunki, Terveysvalvonta 040 8212707


Virka-ajan ulkopuolella:

Napapiirin Vesi Oy päivystäjä 016 331 6543


Talousveden käyttöohjeet saastumisen aikana

  • Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.

  • Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

  • Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.

  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.

  • Keittokehotusalueella vettä nauttineita henkilöitä, joilla on selkeää, pitkittynyttä, vatsatautioireilua (oksennus- ja ripulioireet), kehotetaan olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon virka-aikana hoidontarpeen arviointia sekä mahdollista näytteenottoa varten. Yhteydenotto terveydenhuoltoon tavanomaisia kanavia myöten.  Mikäli oireilu on vaikeaa, siihen liittyy korkeaa kuumetta tai yleistilan heikkenemistä, tulee olla yhteydessä päivystykseen. Lieväoireisten ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon, tavanomainen vatsataudin omahoito riittää.