Häiriötiedotteet

Juomavesi on keitettävä Ternuvuoman alueella 12.8.2022 alkaen

12.8.2022

Kaikki Ternuvuoman alueen juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Keittokehotusalue on pieni ja kehotus koskee 7 kiinteistöä.

3.8.2022 vedenottamolta otetuissa näytteissä on havaittu koliformisia bakteereita ja E. coli -bakteeria. Bakteerien esiintyminen vedessä on merkki veden saastumisesta ja vedessä voi olla tautia aiheuttavia bakteereita. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet on annettu tämän tiedotteen lopussa.
 
Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Napapiirin Vesi Oy toimittaa keittokehotuksen ajaksi tilapäisen vedenjakelupisteen Ahmakuusikontien ja Pitkäkoskentien risteykseen perjantaina 12.8.2022.
 
Vedenottamolta ja verkostosta otetaan lisää vesinäytteitä perjantaina 12.8.20022.
Keittokehotuksesta ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään tiistaina 16.8.2022 toimittamalla paperiset tiedotteet asiakkaille. Tiedote on luettavissa myös Neven internetsivuilla https://www.neve.fi/energiatietoa/keskeytykset-ja-hairiot.

Lisätietoa keittokehotuksesta ja vastauksia esille nousseisiin kysymyksiin löytyy osoitteesta: https://www.neve.fi/tietoa-meista/vesi/kysymyksia-ja-vastauksia-vedestamme

Lisätietoja
Virka-aikana:
Juha Harrinkoski, Napapiirin Vesi Oy, käyttöpäällikkö 040 8267658
Anna-Maija Seppänen, Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto, terveystarkastaja 040 8212707
Virka-ajan ulkopuolella:
Napapiirin Vesi Oy päivystäjä 016 331 6543

Talousveden käyttöohjeet keittokehotuksen aikana

- Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton
yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.
- Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
- Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
- Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.
- Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
- Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.
- Keittokehotusalueella vettä nauttineita henkilöitä, joilla on selkeää, pitkittynyttä, vatsatautioireilua (oksennus- ja ripulioireet), kehotetaan olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon virka-aikana hoidontarpeen arviointia sekä mahdollista näytteenottoa varten. Yhteydenotto terveydenhuoltoon tavanomaisia kanavia myöten. Mikäli oireilu on vaikeaa, siihen liittyy korkeaa kuumetta tai yleistilan heikkenemistä, tulee olla yhteydessä päivystykseen. Lieväoireisten ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon, tavanomainen vatsataudin omahoito riittää.

veden keittokehotus on voimassa