Uutiset

Liikkumisen kulut kuriin sähköauton yhteiskäytöllä

28.10.2019

DAS Kelo on Domus Arctica -säätiön uusi puukerrostalo Lapin yliopiston vieressä. Neve on toimittanut taloon useita innovatiivisia ja nykyaikaisia energiaratkaisuja. Yhtenä talossa asumisen arvona on yhteisöllisyys ja sen ilmentymänä yhteiskäyttö. Neve ja DAS lähtivät kokeilemaan, mitä sähköauton yhteiskäyttö käytännössä tarkoittaa.

Latausasema kelon edessä

DAS Kelo asukkaineen on uusi, yhteisöllisyyteen ja energiatehokkuuteen tähtäävä yhteisö. Jossain vaiheessa tälläkin latauspisteellä voi olla asukkaiden yhteiskäytössä oleva sähköauto. Kirsti Saviaron ja Tommi Aherron mukaan DASin kokemukset yhteiskäytöstä ovat rohkaisevia.

Kerrostaloa suunniteltaessa kartoitettiin millaisia yhteisöllisiä ja yhteiskäyttöä tukevia ratkaisuja asukkaiden käyttöön voisi saada. Tästä virisi ajatus myös yhteiskäyttöautolle.

Käyttöaste ylös, kulut alas

Volkswagen Golf e -sähköauto on leasing-sopimuksella hankittu Neven käyttöön. Sen käyttöaste on kuitenkin jäänyt mitoitettua sopimusta vähäisemmäksi. Sopimuksen mukaan autosta on kuitenkin maksettava sovittu hinta, täyttyivät kilometrit tai eivät. Alhainen käyttöaste sai Neven kehityspäällikkö Jouni Karastin raapimaan päätään, kunnes mieleen pälkähti ajatus auton ottamisesta yhteiskäyttöön Nevelle ja DASille. Samalla autosta koituvia kuluja saataisiin jaettua kahden yrityksen kesken.

- Yhteiskäytön avulla saimme paitsi nostettua auton käyttöastetta myös testattua yhteiskäyttöä. Auto oli käytössä niin työajossa kuin henkilöstöllä vapaa-aikana. Kokeilussa auton keskimääräinen käyttöaste nousi 20 prosentista 70 prosenttiin vuorokaudessa. Sähköautona yhteiskäyttöauto hyödyntää Neven latausverkostoa ja sen käyttö vähentää liikenteen päästöjä, sanoo Karasti.

Auton yhteiskäyttö perustuu puhelimella toimivaan NeveSharing-alustaan. Sen kautta auto voidaan varata kalenterista käyttöön ja käytöstä tulevat kulut kohdistuvat auton varanneelle. DASilla autoa käyttivät muun muassa toiminnanjohtaja Kirsti Saviaro sekä talousassistentti ja asiakasneuvoja Tommi Aherto.

- Minusta tämä auton yhteiskäyttö on ollut todella käytännöllistä. Eräänä aamuna tulin töihin pyörällä, joka hajosi tuohon pihalle. Otin auton vuokralle ja ajoin sillä päivän sekä illan ajot ja palautin sitten lataukseen. Sovittu käyttöhinta lähti sitten tililtäni, kertoo Aherto.

Sähköauton metkut oppii nopeasti

Automaattivaihteinen ja äänetön auto voi olla alkuun hieman outo käyttää. Myös sen lataaminen ja varaaminen NeveSharing -alustan kautta saattaa oudoksuttaa. Autoa ovat nyt käyttäneet useat työtekijät ja kaikille auto sekä palvelu on ollut mieluisa käyttää. Myös Kirsti Saviaro sanoo yllättyneensä iloisesti miten helposti käyttö sujui.

- Kävin Napapiirillä hoitamassa DASin asioita ja auto tuli nopeasti tutuksi. Kulkee hyvin, kiihtyy tosi rivakasti ja on helppo käyttää. Lataaminen hieman jännitti, sillä lupasin, että auto on aamulla ladattuna kiinteistötyönjohtajamme Reima Kuusiston käytössä. Pelko oli turha. Siellä se oli Reimaa ladattuna sitten odottanut, kertoo Saviaro.

Sähköauton lataus ja Nevesharing

Tommi Aherto varasi NeveSharing -alustalla auton itselleen käyttöön päiväksi kun hänen oma polkupyöränsä hajoasi. Sekä ohjelmiston käyttö että autolla liikkuminen oli näppärää.

Hyvät kokemukset innostavat jatkamaan

Saviaron mukaan kokeilua jatkettaisiin mielellään ja mukaan kokeiluun olisi mielenkiintoista saada myös DASin asukkaita pilottiryhmäksi. Asukkaista koostuva testiryhmä olisikin hyvä, sillä harvalla opiskelijalla on varaa pitää omaa autoa ja esimerkiksi harrastuksiin kulkeminen ei monellakaan onnistu julkisilla liikennevälineillä. Yhteiskäyttö ei korvaa julkista liikennettä, mutta täydentää sitä ja tuo yhden taloudellisen ja ekologisen vaihtoehdon liikkumiseen. Varsinkin nuoret arvostavat tällaisia palveluja.

- Meidän asiakkaamme oikeastaan pakottavatkin meidät olemaan kehityksen aallonharjalla ja mielellään me tällaisissa projekteissa mukana olemme. Tämä on osa hyvään asumiseen liittyvää palvelujen kehittämistä, sanoo Saviaro.

Neven kehityspäällikkö Jouni Karastin mukaan yhteiskäytön kokeilu antoi niin hyviä kokemuksia, että sitä aiotaan jatkaa ja kehittää edelleen.

- Aiomme teettää Lapin AMK:n Dwell-Älykäs taloyhteisö -hankkeella asukkaille kyselyn, jossa kartoitamme kiinnostuneita tulemaan mukaan uuteen pilottiryhmään. Mahdollisesti myös ammattikorkeakoulun TEQU-tiimi olisi mukana tässä kokeilussa, sanoo Karasti.

Rantavitikan alue on otollinen kohde yhteiskäytölle, sillä alueella on useita oppilaitoksia ja opiskelijoiden asumisyhteisöjä. Tulevaisuudessa voi olla hyvinkin mahdollista, että oppilaitoksilla, asukkailla ja tietyillä yrityksillä on useitakin yhteiskäyttöautoja sekä yhteinen sovellus, jolla niiden käyttöä voi hallinnoida.