Uutiset

Moottorikelkkailu johdonrakennustyömaalla ehdottomasti kielletty!

25.3.2020

Moottorikelkkailu johdonrakennustyömaalla väli Alakorkalo / Teollisuustie – Valajaskosken voimalaitos on ehdottomasti kielletty. Tästä huolimatta uusia kelkan jälkiä esiintyy alueella jatkuvasti. Kelkkailu alueella on suuri turvallisuusriski.

Rovaniemen Verkko Oy:n Arvo Torkkolan mukaan kelkkailijat ei välitä omasta eivätkä työntekijöiden turvallisuudesta ajaessaan johdonrakennustyömaalla. Kelkkojen jälkiä esiintyy jatkuvasti työmaa-alueella. 

- Johdonrakennustyömaalla on aloitettu uusien johtimien vedot ja asennukset. Alhaalla roikkuvia johtimia on koko 8,4 km matkalla ja myös pimeään aikaan. Matalalla roikkuvaa lankaa on hankala huomata ja mikäli maassa olevan langan ylittää kelkalla, vioittuu lanka varmasti. Työmaalla liikkuu raskaita koneita ja useita työryhmiä, sanoo Torkkola.

Moottorikelkkailu johdonrakennustyömaalla väli Alakorkalo / Teollisuustie – Valajaskosken sähköasema ( Valajaskosken voimalaitos) on yksiselitteisesti ehdottomasti kielletty.

Työmaa kestään toukokuun loppuun joten tulevan kevään aikana johtoreitillä ei voi kulkea turvallisesti millään välineellä ei myöskään hiihtäen. Työmaa-alueelle meno ilman lupaa on ehdottomasti kielletty.

Lisätietoja
Rovaniemen Verkko Oy
Arvo Torkkola p. 040 5010 193