Uutiset

Neve Arctic Infra kehittää lappilaista infrastruktuuria

13.8.2021

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) sekä OP Suomi Infra ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta hyväksynnän yhteishankeyritys Neve Arctic Infra Oy:n perustamisesta. Yhteisyritys tekee infrastruktuurisijoituksia lämpö-, energia-, vesi- ja tietoliikennesektoreilla Lapin, Kainuun ja Koillismaan alueella.

Yhtiön sijoitusten tavoitteena on taata Lapin, Kainuun ja Koillismaan alueen lämpö-, energia-, vesi- ja tietoliikennesektoreiden infrastruktuurin pysyminen kotimaisessa omistuksessa sekä turvata laadukas operatiivinen liiketoiminta ja palvelujen kohtuullinen hintakehitys. Useiden kuntien energia- ja vesiliiketoiminnassa on tulevina vuosina ja vuosikymmeninä paljon kehittämis- ja saneeraustarpeita, eivätkä kaikki kunnat pysty vastaamaan tarvittavissa määrin tähän tarpeeseen.

– Ensimmäiset sijoitukset on nyt tehty, kun Enontekiön Sähkö Oy ja Aurora Lämpö Oy ovat siirtyneet Neve Arctic Infran omistukseen. Yhtiöllä on nyt ensimmäisessä vaiheessa 100 miljoonan euron sijoituspääoma, ja etsimme uusia sijoituskohteita aktiivisesti, kertoo Neve Arctic Infra Oy:n toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Yhteisyrityksessä yhdistyvät kotimainen pääoma OP Suomi Infran kautta ja paikallinen operatiivinen osaaminen Neven kautta. Neven rooli yhteisyrityksessä on taata asiakkaille palveluiden korkea laatutaso ja toiminnan jatkuva kehittäminen, johon Neven toiminta perustuu myös sen nykyisellä vastuualueellaan. Pohjoisen alueen toimijana Nevellä on myös pitkäaikaista kokemusta siitä, mihin infran toiminnan ja kehittämisen kannalta oleelliset investoinnit kannattaa suunnata. 

– Neve Arctic Infra haluaa tukea ja kehittää lappilaista infrastruktuuria pitkäjänteisesti pitäen sen samalla kotimaisessa omistuksessa, toteaa Neve Arctic Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkko Ryynänen. 

Sähkölinja