Uutiset

Neveläiset kuvasivat syksyn ruskaloistoa - karhukuva kahmi kisan voiton

20.12.2021

Nevelle perustettiin viime kesänä Heimoneuvosto, jonka tavoitteena on parantaa henkilöstön työhyvinvointia. Useiden muiden työyhteisön yhteisöllisyyttä lisäävien toimien lisäksi henkilöstölle järjestettin myös leikkimielinen Ruskakuvakilpailu. Kilpailuun saatiin parikymmentä upeaa tunnelmaa menneeltä syksyltä. Voittajaksi henkilöstö nosti Mikko Ylihoikan syksyisen karhukuvan.

Karhu suolla

Nevellä sähköverkkojen suunnitteluinsinöörinä työskentelevälle Mikko Ylihoikalle valokuvaaminen on luontainen osa ympäristössä ja varsikin luonnossa liikkumista. Aiemmin käytössä on ollut järjestelmäkamera, mutta nykyisin mukana kulkee yleensä manuaalisäädöillä varustettu pokkari sekä laadukkaalla kameralla varustettu puhelin. Myös karhukuva on otettu puhelimella, vaikkei sitä ehkä heti uskoisi.

Karhukuvan historia juontaa juurensa parin vuoden taakse, kun Ylihoikalle tarjoutui mahdollisuus päästä Kuusamossa lähellä Venäjän rajaa sijaitsevalle kuvauspaikalle vierailemaan. Kokemus oli sen verran positiivinen ja mieleenpainuva, että Ylihoikka järjesti tänä syksynä äidilleen vastaavan reissun syntymäpäivälahjaksi ja lähti itsekin mukaan. Elämyksen lisäksi muistoksi jäi myös kilpailun voittanut kuva karhusta.

– Kuvauspaikalla kävi useita karhuja, mutta tämä viimeinen kiersi vielä alueen ympäri tutkien jokaisen mahdollisen ruokapaikan. Liejukkoa ylittämään lähtenyt karhu asettui tässä kuvassa juuri sopivasti kuvaan, kertoo Ylihoikka

Taulu karhukuvasta

Mikko Ylihoikka sai kuvakisan voitosta palkinnoksi kuvasta tauluksi tehdyn suurennoksen. Toinen vastaava taulu komistaa nyt myös Neven toimistotilojen seinää.

Heimoneuvosto

Henkilöstölähtöinen Heimoneuvosto edistää henkilöstön hyvinvointia lisäämällä päivittäisen työnteon mielekkyyttä ideoimalla ja jakamalla hyviä käytänteitä, parantamalla sisäistä avointa vuoropuhelua, olemalla mukana työhyvinvoinnin vuosikellon suunnittelussa ja toteutuksessa ja suunnittelemalla työyhteisölle yhteistä toimintaa ja virkistystoimintaa. Heimoneuvosto on istunut tulillaan kehittämässä Neveä entistäkin paremmaksi työpaikaksi kesästä 2021 saakka.