Uutiset

Neveltä saa nyt hiilineutraalia kaukolämpöä

30.12.2020

Kuluttajien kiinnostus päästöttömiä lämmitysjärjestelmiä kohtaan kasvaa jatkuvasti. Vuoden 2021 alusta rovaniemeläiset kaukolämpöasiakkaat voivat vaikuttaa siihen millaista energiaa Rovaniemellä ja Lapissa tuotetaan. Nevellä on tuolloin tarjolla täysin hiilineutraali kaukolämpötuote - Vihreä Lähilämpö.

Varsinkin suurten kiinteistöjen omistajat, mutta myös yksittäiset kotitaloudet ovat entistä kiinnostuneempia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotetusta kaukolämmöstä. Neven uusi hiilineutraali Vihreä Lähilämpö on tarkoitettu kaikille kaukolämpöasiakkaille. Sen avulla on helppo minimoida kiinteistön lämmityksen päästöt ilman erillisiä investointeja.

Lämpöä lähellä tuotetulla biopolttoaineella

Vihreän Lähilämmön tuotannossa käytetyt polttoaineet ovat uusiutuvia ja lähellä tuotettuja. Se tuotetaan lämpölaitoksissa puuperäisillä polttoaineilla eli puuhakkeella sekä metsäteollisuuden sivutuotteilla kuten purulla, puun kuorella, kutterinlastulla ja kierrätyspuulla. Vihreän Lähilämmön hinnoittelu perustuu mitattuun lämmönkulutukseen ja sen arvonlisäveroton hinta on megawattitunnilta vain 80 senttiä korkeampi kuin Neven Tyyni-kaukolämpötuotteen.

Sähkönkäyttäjän on ollut mahdollista ostaa päästötöntä sähköä jo usean vuoden ajan, mutta kaukolämmössä tätä mahdollisuutta ei ole aiemmin ollut. Napapiirin Energia ja Vesi Oy on jo vuosien ajan kehittänyt määrätietoisesti kaukolämmön tuotantoaan ympäristöystävällisempään, päästöttömämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Suosiolan voimalaitoksen hyötysuhdetta on parannettu ja hiukkaspäästöjä vähennetty merkittävästi muun muassa savukaasupesurin avulla.

Hiilidioksiidipäästöihin voidaan vaikuttaa parhaiten polttoainevalinnolla. Tämän vuoksi turpeenkäyttöä on vähennetty oleellisesti ja voimalaa voidaankin käyttää jo pelkästään biopolttoaineella. Öljyä käytetään alle prosentti polttoaineista, kun vielä pari vuosikymmentä sitten se saattoi olla pääasiallinen polttoaine.

Koivunoksa aurigonpaisteessa