Uutiset

Öljylämmityksestä kestävään kaukolämpöön - voit hakea valtionavustusta lämmitysmuodon vaihtamiseen

14.9.2020

Kaukolämpö on yksi uusiutuvia energianlähteitä hyödyntävistä lämmitysmuodoista, jolla voit korvata öljylämmityksen kokonaan. Vakituisessa asumiskäytössä oleviin omakoti- ja paritaloihin on haettavana valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja sen korvaamiseen.

Mikä valtionavustus ja kenelle?

Vakituisessa asumiskäytössä sekä yksityisessä omistuksessa oleviin omakoti- ja paritaloihin on haettavana valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja sen korvaamiseen. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella, ja avustus maksetaan, kun hanke on valmistunut.Haku avustukselle on avautunut 1.9.2020 mutta sitä voidaan myöntää takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ja avustuksen maksatuksen hoitaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).Tarkempia tietoja avustuksesta ja sen hakemisesta saa Pirkanmaan ELY-keskuksen asiakaspalvelusta.

Voit lukea lisää avustuksesta ja sen hakemisesta täältä. 

Miksi Neven kaukolämpö?

Neven kaukolämpö on asukkaalle huoleton lämmitysmuoto, joka on puhdasta ja paikallisesti tuotettua. Samalla lisäät kotisi asumismukavuutta ja omaa hyvinvointiasi. Kaukolämpö on toimintavarma lämmitysmuoto, jossa lämmintä käyttövettä on aina saatavilla. Huollamme ja tarkkailemme verkostomme tilaa ympäri vuorokauden. Kauttamme saat liittymän ja halutessasi kokonaistoimituksen, jolloin asennamme myös vaihdinpaketin. Laitteiden tilan tarve on pieni, koska varaajia tai polttoainevarastoja ei tarvita. Niiden huolto- tai korjaustarve on myös vähäinen. Voit seurata omaa lämmön- ja energiankulutustasi asiakasportaalissamme Assarissa. 

Pyydä meiltä tarjous ja tarkista kaukolämmön saatavuus asuinalueellasi lisäämällä kaukolämmön liittymätuote tarjouskoriin. 
Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Linkistä pääset siirtymään verkkokauppaamme.

Kaukolämpöliittymät:

Rovaniemen ja Muurolan alueella
Kolarin ja Ylläksen alueella 
Savukosken alueella 

Lue lisää Neven kaukolämmöstä.

Lue lisää kaukolämmön- ja sähköntuotannostamme.
Kaukolampo kissa