Uutiset

Power Cupissa maistuu Lapin raikas vesi - ilmaisia juomapulloja jaossa!

5.6.2019

Helle ja auringonpaiste saapuvat Rovaniemelle maailman suurimman lasten ja nuorten lentopallotapahtuman - Power Cupin - päävieraiksi loppuviikosta. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että urheilun tiimellyksessä kuluu paljon nestettä. Paras janojuoma on vesi, ja parasta vettä saa Rovaniemellä hanasta.

Ilmaisia vesipulloja Neven vesipisteiltä

Napapiirin Energia ja Vesi on pystyttänyt Power Cupin pelialueille Neven vesipisteitä, joista on näppärä täyttää oma juomapullo. Ellei omaa juomapulloa ole, sellaisen voi voittaa itselleen vesipisteiltä muutamaan kysymykseen oikein vastaamalla. Vastaukset kysymyksiin löytyvät majoituskouluille ja tapahtuma-alueille jaetuista julisteista. Pulloja on jaossa torstaina 6. kesäkuuta klo 12-16 rajallinen määrä, joten nopeat juovat hitaat.

Vesi on laadukas ja halpa janojuoma

Rovaniemen hanavesi on maaperän läpi suodattunutta, puhdasta ja raikasta pohjavettä. Pohjavesi on laadukasta ja sitä voidaan useimmiten käyttää jo sellaisenaan. Rovaniemen keskustan hanavesi suodatetaan kalkkikivipatjan läpi, jolloin suurin osa raudasta ja mangaanista poistuu vedestä ja samalla veden pH-arvo nousee. Lopuksi vesi johdetaan ultraviolettisäteilyn läpi. UV-käsittely on vaaraton mutta se tuhoaa vedessä mahdollisesti olevien bakteerien lisääntymiskyvyn.

Hanavesi on paitsi laadukasta, myös hurjan paljon halvempaa kuin muut juomat. Power Cupin vesipisteillä pullon täyttäminen on tapahtumavieraille ilmaista ja rovaniemeläisille pullollinen vettä kotihanastakin täytettynä maksaa vain 0,001 euroa - siis 0,1 senttiä.