Uutiset

Vastuullisesti kaukolämpöä jo 40 vuotta - Tänään vietetään Kaukon päivää

3.3.2022

Kaukon nimipäivää vietetään 3.3.2022 ja se on myös kaukolämmön vuosittainen teemapäivä. Kaukolämpö on lämmitysmuotona huoleton, ympäristöystävällinen ja paikallinen. Neve on toimittanut kaukolämpöä asiakkailleen vastuullisesti ja toimintavarmasti jo 40 vuotta. Vuonna 2021 toimitimme kaukolämpöä rovaniemeläisille 0,5 miljardia kilowattituntia. Toimimme myös Savukoskella, Kolarissa ja Ylläsjärvellä.

Toimintaympäristömme asettaa meille velvoitteen toimia vastuullisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Suosiolassa on mm. käytössä savukaasupesuri, joka ottaa lämmön talteen piippuun johdettavista savukaasuista. Lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa. Tämä vastaa noin 20 % koko verkon kaukolämmön kulutuksesta.

Katso tästä neven hiilineutraaliuspolku pdf

Uusi kaukolämmön päästölaskuri - myös Neve mukana

Neven kaukolämmön hiilidioksidipäästöt ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana pudonneet merkittävästi. Päästöjen vähentämisessä tärkeimpinä tekijöinä ovat olleet tuotannon hyötysuhteen merkittävä parantaminen ja uusiutuvien polttoaineiden käytön lisääntyminen. Myös hukkalämmön hyödyntäminen lämmöntuotannossa on kasvamassa. Paikallisvoima ry:n yhdessä kaukolämpöyhtiöiden sekä sidosryhmien kanssa on kehittänyt uuden kaukolämmön päästölaskurin ja se on avattu julkiseen käyttöön. Uusi kaukolämmön päästölaskuri kertoo tarkasti käyttäjän asuinpaikkakunnan mukaiset kaukolämmön tuotannon todelliset päästöt. Tutustu: www.klpaastolaskuri.fi 

Lue lisää täältä

Hiilidioksidivapaa kaukolämpötuote - Vihreä lähilämpö

Vuonna 2021 lanseerasimme hiilidioksidivapaan kaukolämpötuotteen, Vihreän lähilämmön. Se on uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua hiilidioksivapaata lämpöä. Tuotteen avulla pienennät helposti omaa hiilijalanjälkeäsi ja säästät luontoa. Samalla vaikutat siihen, millaista energiaa Rovaniemellä ja Lapissä tuotetaan sekä käytetään. Saat hiilidioksidipäästöjen vähennyksen heti ilman, että sinun tarvitsee tehdä muutoksia ja lisäinvestointeja lämmitysjärjestelmiisi. Saatavilla myös taloyhtiöihin ja yrityksiin Rovaniemen alueella.

Tutustu tuotteeseen täällä