Laskutus

Laskutusväli

Kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun laskutusväli on 1kk. Kaukolämpö ja sähkönsiirto laskutetaan aina jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaisesti.

Veden arviolaskutus tehdään 2kk välein perustuen vuosikulutusennusteeseen. Tasauslasku tehdään aina kun mittarilukema saadaan ja tällöin myös vuosiennuste päivittyy automaattisesti. Pyydämme asiakkaita toimittamaan vesimittarilukemat vuosittain elokuun aikana. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa lukeman omatoimisesti vaikka kuukausittain, jolloin laskutus tasataan. Lukeman voi helposti ilmoittaa Assarin kautta.

Etäluettavien vesimittareiden laskutus tehdään jälkikäteen lukemien perusteella. Etäluettavissa mittareissa on mahdollista valita myös 1kk laskutusväli. 

Rovaniemen Verkko Oy toimii sähkönsiirtäjänä Rovaniemen kantakaupungin alueella ja laskuttaa ainoastaan sähkönsiirrosta. Käyttösähkön laskutus tapahtuu asiakkaan valitseman sähkönmyyjän toimesta ja tulee asiakkaille erillisenä laskuna.

Laskun eräpäivä

Laskujen eräpäivä määräytyy laskutusajojen mukaan. Valitettavasti emme voi määritellä omia eräpäiviä yksittäisille asiakkaille. Eräpäivän siirtoa voit pyytää laskun saatuasi asiakaspalvelustamme, esimerkiksi chatin kautta. 

Maksamattomasta laskusta lähetetään eräpäivän jälkeen maksumuistutus, johon on lisätty 5€ muistutusmaksu. Ensimmäinen maksumuistutus lähtee kaukolämmön  ja sähkönsiirron osalta Lowell Suomelta. Veden ja valokuidun laskutuksessa perintäyhtiönä on Ropo Capital Oy.

Kuluttaja-asiakkaille maksuaika on kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun palveluiden osalta 14vrk laskun lähettämisestä. Veden laskulla maksuaika on 30vrk.

Laskujen perintään liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä perintäyhtiöön. Jos olet ehtinyt saada maksumuistutuksen, tulee eräpäivän siirtoon ja laskun maksuun liittyvissä asioissa olla yhteydessä perintäyhtiöön. Perintäyhtiöiden yhteystiedot löydät laskulta. 

Tilaa laskut e-laskuina

Laskutusmuotovaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku ja yrityksille sähköinen verkkolasku. Paperilaskuissa toimittajana on alueesta riippuen Posti tai Jakeluyhtiö Suomi.

Suosittelemme asiakkaillemme ottamaan käyttöön sähköisen laskutuksen

E-laskulla varmistat, että saat laskut aina ajoissa ja vältyt turhilta muistutusmaksuilta. E-lasku myös vähentää paperipostia ja säästää luontoa. 

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja tapahtuu omassa verkkopankissa. E-laskun käyttöönoton yhteydessä voit valita hyväksytkö laskun itse vai suoraveloitetaanko maksu tililtäsi. Lisätietoja e-laskun asetuksista ja kytkennästä saat tarvittaessa pankistasi. 

Tilattuasi e-laskun, laskut saapuvat jatkossa suoraan verkkopankkiisi hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Pankistasi riippuen voit saada ilmoituksen verkkopankkiisi tulleista uusista e-laskuista sähköpostilla tai tekstiviestillä. 

Toimi näin:

Voit ottaa e-laskun käyttöön heti tai laskun maksun yhteydessä

  1. Kirjaudu verkkopankkiin omilla verkkopankkitunnuksillasi
  2. Siirry verkkopankissa e-laskujen hallinta osioon
  3. Hae laskuttaja nimellä tai y-tunnuksella. 
  4. Täytä pyydetyt tiedot ja vahvista e-laskutilaus

    Neven palveluista riippuen laskuttajanimet ja y-tunnukset ovat:
  • Lämpölasku NEVE/ Napapiirin Energia ja Vesi Oy, y-tunnus 0730905-1 
  • Vesilasku NEVE/ Napapiirin Vesi Oy, y-tunnus 2686109-5 
  • Sähkölasku NEVE/ Rovaniemen Verkko Oy, y-tunnus 2065198-7 
  • Laajakaistapalvelu Napapiirin Kuituverkot Oy, y-tunnus 2768813-2 

Jos otat e-laskun käyttöön laskun maksun yhteydessä, valitse Tilaa lasku e-laskuna. Seuraavasta laskutuksesta lähtien laskut tulevat e-laskuina. Huomaathan, että e-laskutus tulee ottaa käyttöön erikseen jokaiselle tuotteelle.

Muun muassa sopimuksiin ja laskutukseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin pääset näistä linkeistä:

Usein kysyttyä sähköstä

Usein kysyttyä kaukolämmöstä

Usein kysyttyä vedestä

Usein kysyttyä valokuidusta