Sisältöön Sivustokartta

Ilmoitus vesiliittymän omistajan vaihtumisesta

Voit ilmoittaa vesiliittymän omistajan vaihtumisesta kiinteistössä tällä lomakkeella, kun:

  • olet ostanut tai myynyt kiinteistön
  • olet perinyt kiinteistön
  • omistajuus siirtyy kuolinpesälle

Ilmoitettujen tietojen mukaisesti, lähetämme uudelle omistajalle uuden liittymis- ja käyttövesisopimuksen tutustuttavaksi ja allekirjoitettavaksi Visma Sign -palvelun kautta.

Kun teet ilmoituksen sähköisesti, sinun ei tarvitse toimittaa erikseen kopiota kauppakirjasta tai perukirjasta omistajuuden vaihtumisen todistamiseksi.  Lomakkeen lisätieto -kentässä voit kertoa tarkemmin liittymänsiirron perusteista.

Kiinteistökauppojen yhteydessä ovat kiinteistön myyjä sekä ostaja velvollisia huolehtimaan liittymän omistajuuden siirtämisestä. Liittymä on kiinteistön irtainta omaisuutta, joten ne eivät siirry automaattisesti uudelle omistajalle ilman tätä ilmoitusta.

Kaikki käyttöpaikkaa koskevat saatavat tulee olla suoritettu, ennen kuin omistus voidaan siirtää, ellei uusi liittymänomistaja ota niitä nimenomaisesti vastattavakseen.

Sähköinen allekirjoitus

Lomake allekirjoitetaan sähköisesti. Tätä varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Kun lomake on lähetetty, kutsu sähköiseen allekirjoitukseen lähtee sähköpostitse lomakkeella ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin. Kutsun lähettäjänä on Visma Sign.

Lomakkeen allekirjoittavat sähköisesti niin liittymän nykyiset omistajat kuin uudet omistajat. Lomakkeen lähettämisen jälkeen, lomakkeella ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin lähetetään kutsulinkki allekirjoitukseen Visma Sign -palvelussa. Salasana palveluun tulee tekstiviestillä.

Tarkista lopuksi, että ilmoittamasi yhteystiedot ovat oikein. 

Sähköistä allekirjoitusta varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.