Täältä löydät usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen kaukolämmön kulutukseen, sopimuksiin ja laskutukseen.

 • Mistä tiedän oman kulutusarvioni? – Samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Kaukolämmön kulutukseen vaikuttaa mm. lämpimän veden käyttö, huonelämpötila, kaukolämpölaitteiden säädöt ja niiden kunto. Tämän vuoksi todellisen mukaista kulutusarviota on hankala antaa asiakaspalvelussa– varsinkaan uudelle omistajalle.

 • Päivittyykö uusi osoite postin/maistraatin ilmoituksella myös Nevelle? – Ei päivity. Osoitteenmuutos tulee aina ilmoittaa Nevelle erikseen.

 • Miten saan oman kulutusraporttini? - Omasta lämmön käytöstä on mahdollista saada kulutusraportti – entisen omistajan tietoja ei luonnollisestikaan luovuteta uudelle omistajalle. Kulutusraportin voit pyytää asiakaspalvelusta. Kulutuksia pystyt seuraamaan myös Assarista osoitteessa neve.fi/assari.

 • Miksi sama maksumuistutus tulee kahteen kertaan? Pitääkö kummatkin laskut maksaa? – Mikäli lämpösopimus on kahden henkilön nimissä, lähetetään sama maksumuistutus kummallekin sopimuskumppanille erikseen. Lasku kuitenkin tulee maksaa vain kerran.

 • Sain maksumuistutuksen. Voinko vielä maksaa laskun alkuperäisellä laskulla? – Jotta perintäkulut eivät jää maksamatta ja kerry jatkossa suuremmiksi, tulee maksaminen suorittaa muistutuslaskulla. Mikäli käytät maksamiseen alkuperäistä laskua, tulee perintäkulut kuitenkin suorittaa perintäyhtiölle. Laskun eräpäivän siirrosta tässä vaiheessa kannattaa olla yhteydessä maksumuistutuksen lähettäneeseen perintäyhtiöön.

 • Sain maksumuistutuksen. Onko minulle nyt luottotiedoissa merkintä? – Maksumuistutus ei aiheuta merkintää luottorekisteriin. Mahdollinen merkintä luottorekisteriin tulee vasta käräjäoikeuden käsittelyn jälkeen. Perinnän vaiheista voit lukea lisää perintäyhtiön nettisivuilta.

 • Olen hukannut lämpölaskuni tai en ole saanut sitä ollenkaan. Mitä voin tehdä? – Paperilaskussa on aina riski laskun hukkumisesta. Siirtymisellä e-laskuun varmistat, että laskut pysyvät tallessa ja saat ne aina ajallaan. E-laskusopimuksen solmit helposti omassa verkkopankissasi. Hukkaan menneen laskun tiedot voit kuitenkin pyytää asiakaspalvelustamme.

 • Mitä tarkoittaa sopimusvesivirta? – Sopimusvesivirta on kiinteän maksun sekä liittymismaksun määräytymisen peruste. Se kirjataan lämpösopimukselle. Pienkiinteistössä (omakotitalossa) se on kaikille sama ja perustuu kiinteistön kuutiotilavuuteen (max 750m3).

 • Mikä hinnoittelutuote kannattaa ottaa? – Riippuu kiinteistöstä ja sen lämmitystarpeista sekä siitä, onko asiakkaalla muita lämmitysmuotoja (esim.takka/leivinuuni/ilmalämpöpumppu). Eri tuotteiden vertailuun kannattaa käyttää avuksi nettisivuiltamme löytyvää kaukolämpölaskuria.

 • Miksi kaukolämpö on fiksu tuotevalinta? – Kaukolämpö on lähellä tuotettua sekä helppo ja varma lämmitysvalinta. Kaukolämmöllä on pieni hiilijalanjälki ja se on ympäristöystävällisesti tuotettua. Meiltä voit saada kaukolämmön avaimet käteen -toimituksena jopa rahoituksen kanssa.
 1. Kaukolämmön liittymäpäivitys
  Kaukolämmön liittymäpäivitys

  Pienkiinteistöjen kaukolämpövaihtimen uusijoille

  Tarjous 4 350,00 € (sis. alv. 24 %)
 2. Kulutukseesi sopiva kaukolämpötuote
  Kulutukseesi sopiva kaukolämpötuote

  Valitse juuri sinun kulutukseen sopiva kaukolämpötuote.