Usein kysytyt kysymykset asukkaan kaukolämpökulutuksesta, lämpösopimuksesta ja laskutuksesta


Mistä tiedän kaukolämmön kulutusarvioni?

Samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Kaukolämmön kulutukseen vaikuttaa mm. lämpimän veden käyttö, huonelämpötila, kaukolämpölaitteiden säädöt ja niiden kunto. Tämän vuoksi todellisen mukaista kulutusarviota on hankala antaa asiakaspalvelussa– varsinkaan uudelle omistajalle.

Miten saan oman kulutusraporttini?

Omasta lämmön käytöstä on mahdollista saada kulutusraportti – entisen omistajan tietoja ei luonnollisestikaan luovuteta uudelle omistajalle. Kulutusraportin voit pyytää asiakaspalvelusta. Omat kaukolämmön kulutustiedot löydät myös asiakasportaalistamme Assarista.

Mistä kaukolämmön käytön hinta muodostuu?

Kaukolämmön käytön kokonaishinta muodostuu kiinteästä maksusta (€/vuosi), energiamaksuista (c/kWh) sekä veroista (alv 24%).

Mikä on kiinteä maksu?

Vuotuiset kiinteän maksun suuruudet löydät hinnastostamme. Kiinteän maksun suuruus perustuu joko sopimus- tai laskutusvesivirtaan.

Mikä on energiamaksu?

Energiamaksu on hinta kiinteistössäsi käytetylle lämpöenergialle. Energiamaksun yksikkö on c/kWh. 

Mikä on sopimusvesivirta? 

SVV eli Sopimusvesivirta tarkoittaa asiakkaan käyttöön liittymisvaiheessa varattua sopimustehoa vastaavaa kaukolämpöveden virtausta. Sopimusvesivirta määritetään rakennuksen lämmityssuunnitelman perusteella ja kaukolämpöveden jäähtymänä käytetään suunnitelman mukaista jäähtymää. Sopimusvesivirta kirjataan asiakkaan kanssa tehtävään lämpösopimukseen. Sopimusvesivirran mittayksikkö on m3/h.

Mikä on laskutusvesivirta?

Asiakkaan kiinteän maksun suuruus määräytyy laskutusvesivirran eli LVV:n perusteella. Laskutusvesivirta perustuu asiakkaan todelliseen lämmönkäyttöön ja Neve tarkistaa sen arvon vuosittain. Kaukolämpöveden jäähtymänä käytetään mitoitusulkolämpötilaan (-38 °C) redusoitua jäähtymää. Laskutusvesivirta voi olla suuruudeltaan eri kuin sopimusvesivirta. Laskutusvesivirran mittayksikkö on m3/h. LVV on käytössä vain muilla kuin pienkiinteistöillä Rovaniemen ja Muurolan alueella.

Päivittyykö uusi osoite postin/maistraatin ilmoituksella myös Nevelle?

Ei päivity. Osoitteenmuutos tulee aina ilmoittaa Nevelle erikseen.

Miksi sama maksumuistutus tulee kahteen kertaan? Pitääkö kummatkin laskut maksaa? 

Mikäli lämpösopimus on kahden henkilön nimissä, lähetetään sama maksumuistutus kummallekin sopimuskumppanille erikseen. Lasku kuitenkin tulee maksaa vain kerran.

Sain maksumuistutuksen. Voinko vielä maksaa laskun alkuperäisellä laskulla? 

Jotta perintäkulut eivät jää maksamatta ja kerry jatkossa suuremmiksi, tulee maksaminen suorittaa muistutuslaskulla. Mikäli käytät maksamiseen alkuperäistä laskua, tulee perintäkulut kuitenkin suorittaa perintäyhtiölle. Laskun eräpäivän siirrosta tässä vaiheessa kannattaa olla yhteydessä maksumuistutuksen lähettäneeseen perintäyhtiöön.

Sain maksumuistutuksen. Onko minulle nyt luottotiedoissa merkintä?

Maksumuistutus ei aiheuta merkintää luottorekisteriin. Mahdollinen merkintä luottorekisteriin tulee vasta käräjäoikeuden käsittelyn jälkeen. Perinnän vaiheista voit lukea lisää perintäyhtiön nettisivuilta.

Olen hukannut lämpölaskuni tai en ole saanut sitä ollenkaan. Mitä voin tehdä?

Paperilaskussa on aina riski laskun hukkumisesta. Siirtymisellä e-laskuun varmistat, että laskut pysyvät tallessa ja saat ne aina ajallaan. E-laskusopimuksen solmit helposti omassa verkkopankissasi. Hukkaan menneen laskun tiedot voit kuitenkin pyytää asiakaspalvelustamme.

Mikä on sopiva kaukolämpötuote kiinteistööni?

Valittavanasi on neljä vaihtoehtoa, jotka ottavat huomioon energiatehokkuuden, rinnakkaislämmitykset ja vuodenaikaan sidoksissa olevan lämpölaskun kuukausikohtaisen vaihtelun. Voit vertailla vaihtoehtoja ja tehdä tarjouspyynnön täällä.

Vihreä Lähilämpö - hiilidioksidivapaa kaukolämpötuote. 
Uutuus! Vihreä Lähilämpö on täysin uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua hiilidioksidivapaata lämpöä, jonka avulla pienennät helposti omaa hiilijalanjälkeäsi. Hinnoittelu perustuu mitattuun lämmönkulutukseen ja sen arvonlisäveroton hinta on megawattitunnilta vain 80 senttiä korkeampi kuin Neven Tyyni-kaukolämpötuotteen. Tuote on saatavilla Rovaniemen kaukolämpöverkon alueella.

Tyyni - tasaisempia kuukausilaskuja
Tyyni on perustuote vakautta arvostavalle, sillä se pienentää kuukausitasolla kaukolämpölaskujen euromääräistä vaihtelua. Sopimuksen kiinteä maksu ja alhaisempi energiamaksu on mitoitettu siten, että talven leutous, kylmyys tai rakennuksesi energiatehokkuus ovat vähemmän määrääviä tekijöitä kuukausittaisessa lämpölaskussa.

Valpas - kustannushyötyä energiatehokkuudesta
Energiatehokkuuteen kannustava Valpas on tarkkaavaisen kaukolämpöasiakkaan valinta. Lämpölaskujen summat vaihtelevat ja ovat enemmän sidoksissa kuukauden keskilämpötilaan. Alhaisempi kiinteä maksu mahdollistaa leudon talven sattuessa tilaisuuden säästää lämpölaskussa. Se ottaa myös huomioon rakentamisessa käytetyt energiatehokkaat ratkaisut tai uudiskohteen investoinnit. Hyvä valinta myös, jos käytössä on useita lämmönlähteitä (esim. varaava takka tai aurinkokeräin). Voimassa vuoden kerrallaan, ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden.

SuperValpas - hybridilämmittäjälle
SuperValpas on erityisesti useita vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja käyttävän kaukolämpöasiakkaan valinta. Alhainen kiinteä maksu ja kausihinnoiteltu energiamaksu tukevat vapautta valita useiden lämmitysmuotojen väliltä kuhunkin tilanteeseen ja vuodenaikaan pohjautuen. Voimassa vuoden kerrallaan, ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden.

Miksi kaukolämpö on fiksu tuotevalinta? 

Kaukolämpö on lähellä tuotettua sekä helppo ja varma lämmitysvalinta. Kaukolämmöllä on pieni hiilijalanjälki ja se on ympäristöystävällisesti tuotettua. Meiltä voit saada kaukolämmön avaimet käteen -toimituksena jopa rahoituksen kanssa.

 1. Lämmönjakokeskuksen uusiminen
  Lämmönjakokeskuksen uusiminen

  Pienkiinteistöjen kaukolämpövaihtimen uusijoille

  Tarjous 5 200,00 € (sis. alv. 24 %)
 2. Valitse sinulle sopivin kaukolämpötuote
  Valitse sinulle sopivin kaukolämpötuote

  Vertaile kaukolämpötuotteita laskurin avulla.