Usein kysytyt kysymykset omakotirakentajan kaukolämpöliittymistä


Mistä tiedän, saako alueellamme kaukolämpöä?

Ole hyvissä ajoin yhteydessä asiakaspalveluumme, niin varmistamme kaukolämmön saatavuuden. Voit käyttää myös nettisivuillamme olevaa tarjouskoria, jolla voit jättää meille kaukolämmön tarjouspyynnön.

Mistä kaukolämpöliittymä tilataan? 

Kaukolömpöliittymän voit tilata nettisivujemme kautta tai olemalla yhteydessä myyntiin. Liittymävalikoimamme löydät täältä.

Kuka tekee lvi-suunnitelmat? 

Mikäli valitset lämmitysmuodoksi kaukolämmön, suunnitteluta taloosi vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä sekä tilavaraus lämmönjakokeskusta varten. Suosittelemme valitsemaan LVI-urakoitsijan, jolla on alan pätevyys.

Mitä dokumentteja pitää toimittaa Nevelle? 

Toimita Nevelle hyvissä ajoin ennen lämmöntarveajankohtaa lämpösopimuksen laatimista varten asemapiirustus mittakaavassa 1/500 sekä rakennuksen pohjapiirustus, josta ilmenee lämmönjakokeskuksen sijainti. 

Mikä on kaukolämmön toimitusaika?

Liittymän toimitusaika lämpösopimuksen valmistuttua on vähintään kuukausi, ruuhka-aikana voit varautua odottamaan pidempäänkin.

Milloin saan liittymislaskun?

Liittymismaksu laskutetaan kolme kuukautta ennen sovittua liittymis- ja lämmöntoimituksen aloituspäivää.

Mikä on sovittu liittymis- ja lämmöntoimituksen aloituspäivä? 

Se on Neven lupaus asiakkaalle, mihin mennessä kaukolämpöliittymä on kytkentävalmiina. Tämän ko. päivän löydät lämpösopimukseltasi. Myös kiinteän maksun laskuttaminen aloitetaan tämän päivän mukaisesti.

Mitä liittymismaksu ei sisällä? 

Asiakas huolehtii omalla kustannuksellaan kaukolämpölaitteiden hankinnan, asennuksen ja liittämisen Neven mittauskeskukseen.

Mitä liittymismaksu sisältää? 

Liittymissopimuksen Neven kaukolämpöjakeluverkkoon, 30 metriä liittymisjohtoa Rovaniemen keskustan ja Muurolan alueella, tarvittaessa ulkoseinän läpivientikohdan peittämisen peltisellä suojakotelolla ja sopimusvesivirtaa 0,25 m3/h.

Mitä avaimet käteen -paketti sisältää? 

Kaukolämpöliittymän käyttöönottoon tarvittavat asennuksen sekä tarvikkeet valmiiksi säädettynä sisältäen siirtimen ja putkistojen eristykset lämmönjakohuoneessa, sähkö- ja automatiikkatyöt, lvi-työt, apu- ja siivoustyöt. Lopuksi suoritetaan kaukolämmön käyttöönottotarkistus. Avaimet käteen -paketin voit tilata nettisivuiltamme löytyvän tarjouskorin kautta. 

Miten saan rahoituksen Neven kautta? 

Neven kaukolämpöliittymä ja liittymäasennus on mahdollista rahoittaa kokonaisuudessaan Pohjola Osuuspankki Oyj:n tarjoamalla kulutusluotolla. Hakemuksen löydät nettisivuiltamme. Voit varata myös ajan kaukolämmön asiakaspalvelusta. niin hoidamme asian kuntoon samassa yhteydessä kuin varsinaiset liittymäsopimukset ja asennussopimukset allekirjoitetaan. 

 1. Kaukolämpöliittymä omakotitaloon
  Kaukolämpöliittymä omakotitaloon

  Rovaniemen keskustan ja Muurolan jakeluverkon alueilla.

  Tarjous 3 995,00 € (sis. alv. 24 %)
 2. Valitse sinulle sopivin kaukolämpötuote
  Valitse sinulle sopivin kaukolämpötuote

  Vertaile kaukolämpötuotteita laskurin avulla.