Usein kysytyt kysymykset omakotirakentajan vesiliittymistä ja niiden tilaamisesta

Miten vesiliittymä tilataan? 

Napapiirin Energia ja Vesi Oy vastaa vesihuollosta ja vesiverkoston rakentamisesta Rovaniemen alueella. Vesiliittymän voit tilata nettisivujemme kautta tai olemalla yhteydessä myyntiin. Liittymän tilauksen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja toimitamme liittymäsopimuksen allekirjoitettavaksi.

Missä vaiheessa vesiliittymä tilataan? 

Liittymien rakentamiskausi on 1.5. – 31.10. jolloin normaali liittymähinta on voimassa. Muuna aikana liittymismaksuun lisätään mahdollisesta ylimääräisestä rakentamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset. Vesiliittymän voit tilata rakentamisluvan myöntämisen jälkeen. Erityisesti ruuhkaisena rakentamiskautena liittymän tilaus kannattaa tehdä heti kun se on mahdollista.
Liittymän suunnittelun ja toimituksen nopeuttamiseksi, pyydämme täyttämään liittymähakemuksen täältä ja toimittamaan sen asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@neve.fi tai hakea liittymää jättämällä tarjouspyyntö tarjouskorin kautta.

Mitä vesiliittymä sisältää? 

Liittymismaksun kokonaismäärä määräytyy toimitukseen valittavien vesiliittymien mukaan. Toimitus voi koostua yhdestä tai useammasta vesiliittymästä; käyttö-, jäte- ja hulevesiliittymä. Vesiliittymän toimitus sisältää:

  • Tonttijohtojen rakentamisen tontin vastuurajalle
  • Kiinteistökohtaisen tonttiventtiilin asentaminen vastuurajalle
  • Yhden vesimittarin ja asennuksen
  • Asiantuntijoidemme avut ja neuvot koko liittymän rakentamisen ajan

Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) mukaisen takuun (rakentamisen aikainen kaksi vuotta, rakentamisvirheiden osalta 10 vuotta)

Tarvitsenko erikseen työmaa-aikaista vesiliittymää? 

Työaikaisen veden voit tilata pysyvän vesiliittymän tilauksen yhteydessä. Työaikainen vesi laskutetaan erikseen kertalaskutuksena.

Milloin vesiliittymä laskutetaan? 

Toimitamme liittymälaskun ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Maksuehto laskuillamme on normaalisti 14vrk.

Pitääkö vesiliittymää varten toimittaa jotain dokumentteja? 

Liitteeksi tarvitsemme vesi- ja viemärijohdoista asemapiirustuksen ja pohjapiirustuksen. Lisäksi tarpeen vaatiessa maanomistajan sijoitusluvan

 

  1. Kodin Vesiliittymä
    Kodin Vesiliittymä

    Omakotitaloon, paritalon puolikkaaseen tai vapaa-ajan asuntoon,