Laskutus

Laskutusväli

Kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun laskutusväli on 1 kuukausi. Kaukolämpö ja sähkönsiirto laskutetaan aina jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaisesti.

Veden arviolaskutus tehdään 2 kuukauden välein perustuen vuosikulutusennusteeseen. Tasauslasku tehdään aina kun mittarilukema saadaan ja tällöin myös vuosiennuste päivittyy automaattisesti. Pyydämme asiakkaita toimittamaan vesimittarilukemat vuosittain elokuun aikana. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa lukeman omatoimisesti vaikka kuukausittain, jolloin laskutus tasataan. Lukeman voi helposti ilmoittaa Assarin kautta.

Etäluettavien vesimittareiden laskutus tehdään jälkikäteen lukemien perusteella. Etäluettavissa mittareissa on mahdollista valita myös 1 kuukauden laskutusväli.

Rovaniemen Verkko Oy toimii sähkönsiirtäjänä Rovaniemen kantakaupungin alueella ja laskuttaa ainoastaan sähkönsiirrosta. Käyttösähkön laskutus tapahtuu asiakkaan valitseman sähkönmyyjän toimesta ja tulee asiakkaille erillisenä laskuna.

Laskun eräpäivä

Laskujen eräpäivä määräytyy laskutusajojen mukaan. Valitettavasti emme voi määritellä omia eräpäiviä yksittäisille asiakkaille. Eräpäivän siirtoa voit pyytää laskun saatuasi asiakaspalvelustamme, esimerkiksi chatin kautta.

Maksamattomasta laskusta lähetetään eräpäivän jälkeen maksumuistutus, johon on lisätty 5 € muistutusmaksu. Ensimmäinen maksumuistutus lähtee kaukolämmön ja sähkönsiirron osalta Lowell Suomelta. Veden ja valokuidun laskutuksessa perintäyhtiönä on Ropo Capital Oy.

Kuluttaja-asiakkaille maksuaika on kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun palveluiden osalta 14 vuorokautta laskun lähettämisestä. Veden laskulla maksuaika on 30 vuorokautta.

Laskujen perintään liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä perintäyhtiöön. Jos olet ehtinyt saada maksumuistutuksen, tulee eräpäivän siirtoon ja laskun maksuun liittyvissä asioissa olla yhteydessä perintäyhtiöön. Perintäyhtiöiden yhteystiedot löydät laskulta.

Tilaa laskut e-laskuina

Laskutusmuotovaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku ja yrityksille sähköinen verkkolasku. Paperilaskuissa toimittajana on alueesta riippuen Posti tai Jakeluyhtiö Suomi.

Suosittelemme asiakkaillemme ottamaan käyttöön sähköisen laskutuksen.

E-laskulla varmistat, että saat laskut aina ajoissa ja vältyt turhilta muistutusmaksuilta. E-lasku myös vähentää paperipostia ja säästää luontoa.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja tapahtuu omassa verkkopankissa. E-laskun käyttöönoton yhteydessä voit valita hyväksytkö laskun itse vai suoraveloitetaanko maksu tililtäsi. Lisätietoja e-laskun asetuksista ja kytkennästä saat tarvittaessa pankistasi.

Tilattuasi e-laskun, laskut saapuvat jatkossa suoraan verkkopankkiisi hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Pankistasi riippuen voit saada ilmoituksen verkkopankkiisi tulleista uusista e-laskuista sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Toimi näin:

  1. Voit ottaa e-laskun käyttöön heti tai laskun maksun yhteydessä
  2. Kirjaudu verkkopankkiin omilla verkkopankkitunnuksillasi
  3. Siirry verkkopankissa e-laskujen hallinta osioon
  4. Hae laskuttaja nimellä tai y-tunnuksella.
  5. Täytä pyydetyt tiedot ja vahvista e-laskutilaus

Neven palveluista riippuen laskuttajanimet ja y-tunnukset ovat seuraavat

Lämpölasku
Neve, Napapiirin Energia ja Vesi Oy, y-tunnus 0730905-1

Vesilasku
Neve, Napapiirin Vesi Oy, y-tunnus 2686109-5

Sähkölasku
Neve, Rovaniemen Verkko Oy, y-tunnus 2065198-7

Laajakaistapalvelu
Napapiirin Kuituverkot Oy, y-tunnus 2768813-2

Jos otat e-laskun käyttöön laskun maksun yhteydessä, valitse Tilaa lasku e-laskuna. Seuraavasta laskutuksesta lähtien laskut tulevat e-laskuina. Huomaathan, että e-laskutus tulee ottaa käyttöön erikseen jokaiselle tuotteelle.